PočetnaVijestiDanas počinje DokuMA Film Festival!

Danas počinje DokuMA Film Festival!

-

Svečanom projekcijom dokumentarnog filma “Češki san” na Kačićevom trgu u Makarskoj, danas službeno počinje 1. DokuMA Film Festival.

U hrvatskom turističkom biseru ukupno će biti prikazano 38 filmova, a uz zanimljiv glavni natjecateljski program (osam kratkometražnih dokumentaraca) koji će se boriti za nagradu Mali Garmaz (nagrada nazvana po makarskom profesoru Vinku Garmazu), gledatelji će moći pogledati i niz drugih filmova u iznimno zanimljivom popratnom dijelu festivala.

Od dugometražnih hit dokumentaraca poput “Narko kulture” i “Čina smaknuća” pa do Češke i Hrvatske retrospektive i festivalske premijere “Obnaženog naroda”, nitko Malu dvoranu Sportskog centra (besplatno), Ljetno kino (cijena ulaznice: 25 kuna) ili Đardin Stare srednje škole (15 kuna) ne bi trebao napustiti razočaranog izraza lica.

Uz spomenute programe, u makarskom hotelu Meteor dva dana zaredom svoje Masterclassove održavat će redatelj Boris Mitić (četvrtak, 29.5. u 11 sati) te direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski (petak, 30.5. u 11 sati).

Da bismo vam barem malo olakšali snalaženje u makarskoj nefikcijskoj džungli, odabrali smo osam dokumentarnih naslova koje nikako ne biste smjeli propustiti na 1. DokuMA Film Festivalu, a kao zanimljivo štivo nudimo vam i intervju s redateljem Brunom Gamulinom, trećinom makarskog ocjenjivačkog žirija (Boris Mitić i Filip Remunda).

Još uvijek vam nije dosta? E, pa onda pročitajte i naše ljubavno pismo Makarskoj i zašto će, po našem skromnom mišljenju, dalmatinsko sunce uskoro upijati najveće zvijezde dokumentarne umjetnosti.

Za kraj spomenimo kako će se završna svečanost dodjele nagrada održati u Ljetnom kinu, i to u nedjelju 1. lipnja, s početkom u 21 sat. Kompletan raspored i pregršt ostalih informacija možete dobiti i na službenoj stranici DokuMA FF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije