Jelena Androić: “Rastemo organizacijski, ali financije su još uvijek izazov”

Prije početka 17. Liburnia Film Festivala, porazgovarali smo s Jelenom Androić, izvršnom direktoricom LFF-a.

Vladimir Gojun: “Za dvadesetak godina glazba Bebè Na Volè imat će kultni status”

Poznati hrvatski montažer Vladimir Gojun za naš portal predstavlja svoj najnoviji autorski film, "Time of Great Depression" (Nukleus film, 2018.).

Toni Šarić: “Otvaranje 13. DORF-a naš je ‘hommage’ bendu The Sonics”

Čast otvaranja 13. DORF-a pripala je filmu “BOOM! A Film About the Sonics” američkog autora Jordana Albertsena, kao svojevrsni "hommage" dragom bendu.

Mladen Stanić: “Ne želim pristati na kompromise u svojim filmovima”

Splitski redatelj Mladen Stanić za portal dokumentarni.net govori o svojem najnovijem filmu, dokumentarcu "Glava u balunu" (ADU Zagreb, 2019.).

Lovro Mrđen: “Svojim filmovima želim ukazivati na društvene probleme, ali pritom ne smijem zaboraviti na gledatelja”

Zagrebački redatelj Lovro Mrđen pažnju filmske javnosti skrenuo je igranim filmom "Fabijan" te njegovim mlađim dokumentarnim 'bratom' "Patrola Uran" (2017).

Tomislav Žaja: “Važno mi je bilo osloboditi gledatelja od predrasuda prema osobama s intelektualnim i psihosocijalnim poteškoćama”

Tomislav Žaja na 15. ZagrebDoxu predstavio je svoj najnoviji film "Susjedi", koji se bavi deinstitucionalizacijom osoba s intelektualnim i psihosocijalnim teškoćama.

Ranko Pauković: “Ženama je ulaz zabranjen u rudnik ‘Breza'”

Na 15. ZagrebDox hrvatski autor Ranko Pauković došao je sa svojim najnovijim filmom "Na kraju tame" (Spiritus Movens, 2019.).

Maja Alibegović: “Najviše učiš kroz pogreške”

Mlada slovenska autorica Maja Alibegović na ovogodišnjem ZagrebDoxu predstavila je svoj najnoviji dokumentarni film, "Iva" (ADU, 2018.).

Goran Dević: “‘U ime Republike Hrvatske’ je najznačajniji film moje karijere”

Prema riječima Gorana Devića, "U ime Republike Hrvatske" (2019) njegov je najznačajniji film dosadašnje karijere.

Josip Lukić: “Snimanje ‘Rexa’ potrošilo me psihički i emotivno”

Splitski autor Josip Lukić u intervjuu za naš portal govori o okolnostima snimanja svojeg najnovijeg dokumentarca, "Doplovit će Rex" (ADU, 2019.).

Nina Blažin: “Želja za pripadanjem je univerzalna”

Slovenska autorica Nina Blažin na 15. ZagrebDox došla je sa svojim debitantskim dugometražnim dokumentarnim filmom "Koliko se voliš?" / "Koliko se ljubiš?".

Sabina Mikelić: “Povjerenje kroz filmski kadar”

Sabina Mikelić je multimedijalna i likovna umjetnica koja trenutno živi i stvara u Nizozemskoj, a bavi se istraživanjem odnosa između autora i protagonista.

Najnovije

Recenzije

Intervjui

Prozori