Ian Soroka: “Želio sam se poigravati različitim vrstama uzimanja prava na istinu”

Amerikanac Ian Soroka snimio je dokumentarni film “Greetings From Free Forests” (2018), koji na unikatan način progovara o NOB-u i Drugom svjetskom ratu.

Goran Dević: “Tijekom snimanja ‘Na vodi’ naletio sam na ljude mnogo časnije, finije i pristojnije od elita koje ih zastupaju”

Za portal dokumentarni.net govori Goran Dević, autor dokumentarnog filma "Na vodi" kojem je pripala čast otvoriti ovogodišnji Human Rights Film Festival.

Petar Milat: “Nepokorenom željom protiv ‘ne može'”

Petar Milat za Dokumentarni.net najavljuje 16. Human Right Film Festival koji će se u Zagrebu i Rijeci održati od 2. do 9. prosinca ove godine.

Goran Dević: “Snimanje ‘Na vodi’ bilo mi je najdulje i najteže u karijeri”

S hrvatskim autorom Goranom Devićem kratko smo porazgovarali nakon njegovog osvajanja Posebnog priznanja na 61. DOK Leipzigu.

Zorko Sirotić: “Jihlava je jedan od najbitnijih festivala dokumentarnog filma u Europi”

Zorko Sirotić za naš portal govori o Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi i svojoj ulozi na njemu.

Rada Šešić: “DOKUart je festival namijenjen gledateljima”

Rada Šešić, selektorica Festivala dokumentarnog filma DOKUart, za Dokumentarni.net najavljuje trinaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Edhem Fočo: “Ambicija nam je učiniti AJB DOC jednim od najboljih europskih dokumentarnih festivala”

Direktor festivala AJB DOC, Edhem Fočo, za Dokumentarni.net govori o pokretanju novog festivala dokumentarnog filma u regiji.

Ranko Pauković: “Sjevernokorejci imaju iste želje i strahove kao i mi”

Ranko Pauković proveo je u Sjevernoj Koreji jedanaest dana, snimivši o tome dokumentarni film "90 sekundi u Sjevernoj Koreji" (Editson, 2018.).

“Nije bila namjera snimiti film terapije, ali na kraju smo zabilježili proces jednog izlječenja”

Jadranka Cicvarić Šiftar i Senad Zemunović za naš portal govore o svojem zajedničkom filmu "Josipa, volim te" (Trigon, 2018.).

Sunčica Ana Veldić: “Film je važniji od ega”

Jedna od najtalentiranijih, ali i najoriginalnijih pojava na domaćem filmskom nebu, Sunčica Ana Veldić, za naš portal objašnjava zašto je film važniji od ega.

Ines Pletikos: “Više od medijske manipulacije mladima zabrinjava me navučenost na ‘gadgete'”

Poznata hrvatska redateljica Ines Pletikos za naš portal govori o radionici FROOOM!, ljubavi za glazbu, novim projektima...

Toni Šarić: “Dođite pogledati dokumentarac o Betty Davis”

Direktor festivala Toni Šarić za Dokumentarni.net najavljuje 12. DORF, koji će se i ove godine održati u Primoštenu i Vinkovcima.

Najnovije

Recenzije

Intervjui

Prozori