Uvjeti korištenja i pravila privatnosti

Dokumentarni.net koristi kolačiće (cookies), male datoteke koje se privremeno pohranjuju na Vašem računalu, koje mogu uključivati osobne informacije poput IP adrese korisnika, podatke o pregledniku, e-mail adrese i slično. Ove informacije spremaju se isključivo uz Vašu suglasnost te služe u analitičko-statističku svrhu kako bi osigurali što bolje korisničko iskustvo. Kolačići mogu ostati pohranjeni nakon posjeta korisnika (stalni – registracija na forume ili komentare ispod članaka), odnosno tijekom pojedinačnog posjeta stranici (privremeni – primjerice web shop).

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, također i IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo se radi kako bismo Vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li Vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali Vaše podatke o prijavi i Vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, dok kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, Vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u Vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz Vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje. Nakon odobrenja Vašeg komentara, Vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu Vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o Vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju Vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljemo Vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Dobavljači treće strane

Dobavljači treće strane, uključujući Google, upotrebljavaju kolačiće za prikazivanje oglasa na temelju prethodnih posjeta korisnika portalu Dokumentarni.net, odnosno bilježenje posjeta (Google Analytics).

Pomoću DoubleClick kolačića Google i njegovi partneri prikazuju oglase korisnicima na temelju njihovih posjeta portalu Dokumentarni.net i/ili drugim web-lokacijama na internetu.

Kolačiće na portalu Dokumentarni.net koristimo isključivo za statističke svrhe, uglavnom preko Google Analyticsa.

Korisnici mogu isključiti upotrebu DoubleClick kolačića za oglašavanje na temelju interesa u Postavkama oglasa (https://www.google.hr/ads/preferences/), odnosno regulacijom postavki na svojim browserima. Isključivanjem kolačića neke od mogućnosti portala neće Vam biti dostupne.

Ostalo

Za promjenu/brisanje/ažuriranje Vaših podataka vezanih za stranicu Dokumentarni.net obratite nam se na mail adresu [email protected].

Svi članci objavljeni na portalu Dokumentarni.net isključivo su vlasništvo istog i zabranjeno je njihovo neovlašteno javno dupliciranje, dijeljenje i objavljivanje bez izričite dozvole samog vlasnika portala.