Početna Najave "Hall of Fame": "Koyaanisqatsi"

“Hall of Fame”: “Koyaanisqatsi”

-

Program “Hall of Fame” predstavlja kod nas rijetko prikazivana remek-djela svjetske dokumentaristike. U studenom su u Dokukinu KIC na rasporedu dva vizualna nenarativna dokumentarca bazirana na indijanskoj predaji, koji tematiziraju odnos čovjeka i okoliša – “Koyaanisqatsi” (1982) Godfreya Reggija i “Fata Morgana” / “Fatamorgana” (1971) Wernera Herzoga (21.11.).

Novu sezonu “Hall of Famea” u utorak (5.11., 21 sat) otvara kultni eksperimentalni dokumentarac “Koyaanisqatsi” američkog autora Godfreya Reggija, fascinantna vizualna simfonijska pjesmu bazirana na suprotstavljanju slike i glazbe. Očaravajuća fotografija snimatelja Rona Frickea (“Baraka”) u filmu susreće minimalističku glazbenu podlogu skladatelja Philipa Glassa.

Ovaj dokumentarni film sagledava različite aspekte odnosa između ljudi, prirode i tehnologije koja je postala sveprisutna kao zrak koji udišemo, a na to se odnosi i sam naslov koji potječe iz proročanskog napjeva Hopi Indijanaca i označava “život izvan ravnoteže”.

Uvodnu riječ održat će srpski redatelj Boris Mitić (“Slatko od Ništa”), a ulaz na projekciju je slobodan.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.

Dodjelom nagrada i priznanja završen 3. AJB DOC

Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je završen 3. AJB DOC.

Završen SKORO 15. DOKUart

Prvim bjelovarskim auto–kinom u nedjelju, 13. rujna, završen je SKORO 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma.

3. AJB DOC: “Uhvaćeni u mreži” – Vjera u ljudski rod

"Caught in the Net" (2020) ostvario je svoju plemenitu edukacijsku, društveno korisnu namjenu, što zaslužuje nemalu pohvalu.

Posebno izdanje ZagrebDoxa od 4. do 11. listopada

Ovogodišnje posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu