Početna Vijesti Hrvatski dokumentarci "zapljusnuli" Beograd

Hrvatski dokumentarci “zapljusnuli” Beograd

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Potrošeni”

Čak dvanaest hrvatskih dokumentaraca naći će se u glavnom programu osvježenog izdanja 62. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma koji će se od 23. do 29. ožujka održati u srpskoj prijestolnici.

Regionalna dokumentarna selekcija BFDKF-a pod nazivom Vidici podijeljena je na tri kategorije: dugometražnu, srednjemetražnu i kratkometražnu.

U dugometražnoj će hrvatske boje zastupati “Goli” (2014) TIhe K. Gudac; “Ljubavna odiseja” (2014) Tatjane Božić; “Potrošeni” (2014) Boruta Šeparovića; “Rakijaški dnevnik” (2015) Damira Čučića te “Izgubljeno dugme” (2015) Renata Tonkovića, Marija Vukadina i Roberta Bubala.

Srednjemetražni dio programa kockicama će popunjavati “Oluje se uvijek vraćaju kući” (2014) Petra Krelje; “Prolaz za Stellu” (2014) Ljiljane Šišmanović; “Ovrha” (2013) Nevena Hitreca i “Naslovnica” (2014) Silvane Menđušić.

Kratki će pak metar napučiti “Svaki dan je Božić” (2014) Ante Zlatka Stolice; “Autofocus” (2013) Borisa Poljaka, odnosno “Tamo gdje živi Nada” (2013) Darija Bukovskog.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.