PočetnaNajave62. BFDKF otvaraju "Goli" Tihe K. Gudac

62. BFDKF otvaraju “Goli” Tihe K. Gudac

-

Od 23. do 29. ožujka u Beogradu je na rasporedu 62. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF), koji će u uz osvježen koncept i bogat popratni program ponuditi više od 150 filmova, od čega 96 u natjecateljskoj konkurenciji.

U program su tako vraćene sve forme dokumentarnog filma, prije svega kratkometražna i srednjemetražna. Iste će biti raspoređene u tri natjecateljske selekcije: Dvorište (domaća konkurencija), Vidici (regionalna konkurencija) i Reflektor (međunarodna konkurencija).

Prve dvije selekcije sa sobom donose i strukovne nagrade (najbolja režija, scenarij, montaža, fotografija, zvuk, glazba i produkcija), dok će slavljenika u Reflektoru (najbolji svjetski debitantski dugometražni dokumentarci proizvedeni u proteklih godinu dana) proglasiti žiri filmskih kritičara.

“Goli” otvaraju 62. BFDKF

62. BFDKF svoje će projekcije održavati u tri beogradska kina: Domu sindikata, Fontani i Domu kulture Studentski dan. Posebna čast za svečano otvaranje pripala je hrvatskom dokumentarcu “Goli” (2014) Tihe K. Gudac, koji će 23. ožujka u velikoj dvorani Doma sindikata službeno označiti okretanje nove stranice poznatog beogradskog festivala.

Slavodobitnici iz Srbije moći će računati i s nagradnim džeparcem: najbolji dugometražni film u sve tri kategorije bit će nagrađen s oko 1700 eura (preračunato iz srpskih dinara), srednjemetražni će pospremiti 1200, a kratkometražni 600 europskih novčanica, kao i sva od struke nagrađena ostvarenja. Nagrada publike honorirat će se s oko 800 eura.

Za novu koncepciju BFDKF-a zaslužni su umjetnički direktor Mladen Matičević te festivalski odbor u sastavu: Andreja Mladenović, Igor Toholj, Bogdan Petković, Petar Jakonić i Stevica Živkov. Daljnje najave i ostale informacije oko 62. BFDKF-a pratite na portalu Dokumentarni.net, jednom od medijskih sponzora beogradskog festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije