PočetnaVijestiObjavljen program 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

Objavljen program 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

-

Ovogodišnja, 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se online od 20. do 22. studenog 2020. godine. Domaćinstvo je bilo rezervirano za Pučko otvoreno učilište “Augustin Vivoda” Buzet, no zbog epidemiološke situacije i zaštite zdravlja svih sudionika, Revija će se u potpunosti održati online, dok će svi filmovi biti dostupni za besplatno gledanje za internetu.

U natjecateljski program uvršteno je i četrnaest dokumentarnih filmskih ostvarenja, neka od kojih smo recenzirali i na našem portalu: “Bez lica” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu / Kreativna mreža Zebra; 2020.) Davida Lušičića, “Doplovit će Rex” (ADU Zagreb, 2019.) Josipa Lukića, “Melem na rane” (ADU Zagreb, 2020.) Antona Mezulića te “Mila” (ADU Zagreb / Blank; 2020.) Karla Voriha.

Selekcijsku komisiju ove su godine činili redatelji Snježana Tribuson i Matija Pisačić, montažerka Dubravka Premar, filmski snimatelj Silvestar Kolbas i multimedijski umjetnik Goran Škofić. Selekcijska komisija je ujedno i žiri koji će dodijeliti nagrade. Žiriranje na Reviji je javno, a odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e. Održat će se 22. studenog i moći će se pratiti online.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u Sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu. Ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji filmski festival na području Hrvatske.

Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine. Revija je nacionalnog karaktera. Na Reviji sudjeluju filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci. Više informacija dostupno je na internetskoj stranici https://revija.hfs.hr.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije