PočetnaNajaveU Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

-

U Sisku (Dom kulture “Kristalna kocka vedrine”) će se ovog vikenda, 27. i 28. studenoga, održati petnaesto izdanje Revije dokumentarnog filma Fibula. Istu organizira Dom kulture Sisak, uz razgovore s autorima te pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Na Reviji će se prikazati osam dokumentarnih filmova, a otvara ju u petak, 27.11. u 18 sati, ostvarenje “Industrijski raj” (2009) nedavno preminulog multimedijalnog umjetnika Marijana Crtalića.

Nakon spomenutog filma, u petak su redom na rasporedu dokumentarci: “Melem na rane” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2020.) Antona Mezulića, “Jedna od nas” (Pipser, 2020.) Đure Gavrana te “Povuci-potegni” (Jaka produkcija / Kreativni pokret; 2020.) Nevena Hitreca.

Dan kasnije publika će moći pogledati i “Anonimno jato” (Metafizika, 2020.) Branka Ištvančića, “Doktorice, pem v’ grobeka” (Samostalna produkcija, 2020.) Nikoline Barić, “Izgubljeni u zemlji glasina” (2020) Nene Šešić-Fišer te “Jedriličarke s broda Maiden” / “Maiden” (2018) britanskog redatelja Alexa Holmesa.

Kao i svake godine, tako će i ove publika ocjenjivati filmove, a najbolji će osvojiti statuu koju su izradile Barbara Tomečak i Mima Juračak. Zbog ograničenog broja sjedalica, besplatne ulaznice preuzimaju se na blagajni Doma kulture Sisak, radnim danom od 15 do 20 sati.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije