PočetnaNajaveU Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

-

U Sisku (Dom kulture “Kristalna kocka vedrine”) će se ovog vikenda, 27. i 28. studenoga, održati petnaesto izdanje Revije dokumentarnog filma Fibula. Istu organizira Dom kulture Sisak, uz razgovore s autorima te pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Na Reviji će se prikazati osam dokumentarnih filmova, a otvara ju u petak, 27.11. u 18 sati, ostvarenje “Industrijski raj” (2009) nedavno preminulog multimedijalnog umjetnika Marijana Crtalića.

Nakon spomenutog filma, u petak su redom na rasporedu dokumentarci: “Melem na rane” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2020.) Antona Mezulića, “Jedna od nas” (Pipser, 2020.) Đure Gavrana te “Povuci-potegni” (Jaka produkcija / Kreativni pokret; 2020.) Nevena Hitreca.

Dan kasnije publika će moći pogledati i “Anonimno jato” (Metafizika, 2020.) Branka Ištvančića, “Doktorice, pem v’ grobeka” (Samostalna produkcija, 2020.) Nikoline Barić, “Izgubljeni u zemlji glasina” (2020) Nene Šešić-Fišer te “Jedriličarke s broda Maiden” / “Maiden” (2018) britanskog redatelja Alexa Holmesa.

Kao i svake godine, tako će i ove publika ocjenjivati filmove, a najbolji će osvojiti statuu koju su izradile Barbara Tomečak i Mima Juračak. Zbog ograničenog broja sjedalica, besplatne ulaznice preuzimaju se na blagajni Doma kulture Sisak, radnim danom od 15 do 20 sati.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Tko će osvojiti ovogodišnjeg kratkometražnog doku-Oscara?

Pogledali smo svih pet ovogodišnjih kandidata za nagradu Oscar u kratkometražnoj konkurenciji dokumentarnog filma.

Poznate (dokumentarne) nominacije 95. Oscara

Poznate su nominacije za 95. nagrade Oscar, čija će se svečanost održati 12. ožujka u losanđeleškom Dolby Theatreu.

“Fire of Love” – U vulkanskom grotlu

"Fire of Love" (2022) američke redateljice Sare Dose prati putešesvije francuskih vulkanologa i bračnog para Krafft.

“Only the Devil Lives Without Hope” Magnusa Gerttena na programu Al Jazeere Balkans

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje i dokumentarac "Only the Devil Lives Without Hope" (2020) švedskog autora Magnusa Gerttena.

Novi kulturni projekt o kulturnoj kartografiji grada Subversive Festivala i KIC-a

Siječanj se u zagrebačkom Dokukinu KIC nastavlja u znaku...

Svjetske premijere novih filmova Borisa Poljaka i Damira Čučića u Rotterdamu

Na 52. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu svjetsku će premijeru doživjeti dva nova filma Borisa Poljaka i Damira Čučića.

“Factumov Mediteran” u Dokukinu KIC

U Dokukinu KIC sutra (20.1. u 19 sati) će se održati "Factumov Mediteran", projekcija od tri dokumentarna naslova koje potpisuju čak četiri redatelja.

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2022. godine

Što nam je donijela dokumentarna 2022.? Godinu je otvorila...

“Čekaj me” Damira Markovine ponovno na programu Al Jazeere Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna ponovno će se prikazivati dokumentarac "Čekaj me" Damira Markovine.

“Futura” na programu Dokukina KIC

"Futura" će prije početka kinodistribucije po hrvatskim nezavisnim kinima, najprije biti premijerno prikazana u četvrtak, 19. siječnja, u zagrebačkom Dokukinu KIC.