Početna Vijesti Otvoreno premijerno izdanje DokuMA Film Festivala

Otvoreno premijerno izdanje DokuMA Film Festivala

-

Foto: Andrea Topić

Sinoć je u Makarskoj otvoren premijerni Međunarodni festival dokumentarnog filma – DokuMA. Svečanost otvaranja vodila je glumica Iva Visković, a javnosti se obratio i izaslanik predsjednika RH Ive Josipovića, ministar turizma Darko Lorencin.

Na centralnom gradskom trgu – Kačićevom trgu – okupilo se oko 500 zaljubljenika u dokumentarni film, koji su mogli pogledati “Češki san” / “Ceský sen” (2004) Víta Klusáka i Filipa Remunde.

Uz brojnu publiku, među kojom je bilo dosta turista te gostiju DokuMA-e Borisa Mitića, Aleša Suka te profesora regionalnih akademija, otvaranju su nazočili i veleposlanik Republike Češke Martin Košatka te zamjenik veleposlanika i savjetnik u Veleposlanstvu Republike Poljske, Grzegorz Gawin.

Današnji program započeo je Masterclassom redatelja Borisa Mitića, dok će polovica ukupnog natjecateljskog programa biti održana u Maloj dvorani Sportskog centra. Kao jednu od glavnih poslastica organizatori večeras najavljuju i hrvatsku premijeru dokumentarnog filma “Narko kultura” / “Narco Cultura” (2013) izraelskog redatelja Shaula Shwarza, čiji će film biti prikazan u Ljetnom kinu s početkom u 22:30 sati.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski filmovi na Doclisboi i Jihlavi

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno Posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

U petak i subotu (16. i 17.10.) održat će se deveta SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split