PočetnaVijestiNajbolji hrvatski dokumentarac 2013. godine na HRT-u 2

Najbolji hrvatski dokumentarac 2013. godine na HRT-u 2

-

Foto: Kadar iz dokumentarnog filma “Gangster te voli”

Nastavlja se uistinu kvalitetan dokumentarni program na hrvatskim dalekovidnicama. HRT je, već smo govorili o tome, još jučer počeo s televizijskim uvodom u 11. ZagrebDox. Nevezano za isti festival, međutim, na programu je nekoliko također važnih i zanimljivih nefikcijskih ostvarenja.

Već večeras, u sklopu emisije Pogledi na Prvom programu HRT-a, u 21:15 sati prikazuje se dokumentarac “Htjeli smo radnike, a došli su nam ljudi” (2011) hrvatskog redatelja Đure Gavrana, koji portretira tešku sudbinu bosanskih građevinskih radnika u Sloveniji.

Na istoj televiziji potom slijede našim čitateljima dva itekako poznata dokumentarna naslova. “Narko kultura” / “Narco Cultura” (2013) Shaula Schwarza na rasporedu je 21. veljače u 22:05 sati (HRT 2), dok će neslužbeno najbolji hrvatski dokumentarac 2013. godine, “Gangster te voli” (2013., Nebojša Slijepčević), na Prvi program HRT-a aterirati dan kasnije, u 20:10 sati.

Kad smo već kod preporuka, vrijedi skrenuti i pažnju na program Hall of Fame Dokukina KIC koji u subotu, 21. veljače, sprema posljednji dio dokumentarnog maratona “Shoah” (1985., Claude Lanzmann).

Također, od 19. veljače s projekcijama u Dokukinu kreće švicarsko-njemački film o azilantskim sudbinama u Grčkoj, “Usputna stanica” / “Stop-Over” / “L’escale” (2013) redatelja Kaveha Bakhtiarija. Prije samog početka projekcije u 21 sat, bit će predstavljen i okrugli stol u organizaciji Centra za mirovne studije na kojem će iskustva o tražiteljima azila u Hrvatskoj podijeliti novinar i fotograf Davor Konjikušić.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije