Početna Vijesti Udruga DOKUart pokreće "Filmodrom"

Udruga DOKUart pokreće “Filmodrom”

-

Udruga DOKUart, koja stoji iza istoimenog bjelovarskog festivala dokumentarnog filma, potkraj svibnja pokreće “Filmodrom”. Radi se o cjelogodišnjem programu koji će obuhvaćati razne filmske radionice, predavanja iz medijske i ostalih segmenata kulture, prikazivanje dokumentarnih i igranih filmova neovisnih distributera, gostovanje filmskih autora itd.

Prostor za projekcije nalazi se na adresi Frana Supila 11 (Korzo, prvi kat iznad caffe bara Klub), a dvorana raspolaže s ukupno trideset mjesta. Što se tiče samog programa, premijerne projekcije rezervirane su već za ovaj vikend, koji će od 27. do 29. svibnja popuniti “Martinac” (Hrvatski filmski savez, 2015.) Zdravka Mustaća, biografski dokumentarac o životu i stvaralaštvu splitskog redatelja i pjesnika Ivana Martinca. Projekcije počinju od 19 sati, a ulaz je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

13. Subversive Film Festival: “Priča o mojem imenu” – Sjećanja kroz staklo

Karin Cuyul u svom prvom filmu "Sjećanja kroz staklo", kao tridestogodišnjakinja prvi put pokušava istražiti dio povijesti svoje uže obitelji.

“Kumek” – Reproduciranje političkog ništavila

U Zagrebu je nedavno održana premijera dugo iščekivanog filma o Milanu Bandiću, "Kumek" (HRCIN, 2020.) Darija Juričana.

Popratni program 18. Human Rights Film Festivala

Unatoč pandemiji koronavirusa, 18. Human Rights Film Festival ponovno nudi bogat popratni program.

13. Subversive Film Festival: “Epicentar” – Pisanje u pokretu

Uokviren snimkama prskavog srazivanja velebnih valova s lukobranima Havane, "Epicentar" se uvelike nadaje pisanjem u pokretu.

Al Jazeera Balkans: “Bellingcat”, “Tell the World” i “Ideal 68”

Prvi tjedan mjeseca prosinca program Al Jazeere Balkans obilježit će nekoliko vrlo zanimljivih dokumentaraca, među kojima i "Bellingcat", "Tell the World: The Silent Plight of China’s Uighurs" te "Ideal 68".

“Online masterclass” snimatelja Igora Martinovića

Ovog petka (4.12. od 18 do 20 sati) u organizaciji Restarta održat će se "online masterclass" hrvatskog snimatelja Igora Martinovića,

Petar Milat: “Human Rights Film Festival i ove će godine biti mjesto predaha i drugog pogleda”

Direktor Human Rights Film Festivala Petar Milat za Dokumentarni.net najavljuje osamnaesto izdanje ovog festivala o ljudskim pravima.

Tamara Babun: “Projekte, priče i suradnike biram intuitivno”

Tamara Babun za Dokumentarni.net govori o svojem producentsko-poduzetničkom putu, koji će predstaviti na radionici "Distribuiraj to!".

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.