PočetnaVijestiUdruga DOKUart pokreće "Filmodrom"

Udruga DOKUart pokreće “Filmodrom”

|

Udruga DOKUart, koja stoji iza istoimenog bjelovarskog festivala dokumentarnog filma, potkraj svibnja pokreće “Filmodrom”. Radi se o cjelogodišnjem programu koji će obuhvaćati razne filmske radionice, predavanja iz medijske i ostalih segmenata kulture, prikazivanje dokumentarnih i igranih filmova neovisnih distributera, gostovanje filmskih autora itd.

Prostor za projekcije nalazi se na adresi Frana Supila 11 (Korzo, prvi kat iznad caffe bara Klub), a dvorana raspolaže s ukupno trideset mjesta. Što se tiče samog programa, premijerne projekcije rezervirane su već za ovaj vikend, koji će od 27. do 29. svibnja popuniti “Martinac” (Hrvatski filmski savez, 2015.) Zdravka Mustaća, biografski dokumentarac o životu i stvaralaštvu splitskog redatelja i pjesnika Ivana Martinca. Projekcije počinju od 19 sati, a ulaz je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.

Dodjela Nagrade Dokumetar u Dokukinu KIC

U organizaciji portala Dokumentarni.net, u zagrebačkom Dokukinu KIC će u utorak, 18. lipnja u 19 sati, po peti put biti dodijeljena Nagrada Dokumetar.

17. Beldocs: Razbijanje utopije o dominantne poretke

Na ovogodišnjem Beldocsu svjedočili smo još jednom presjeku produkcije srpskog dokumentarnog filma.

“Posljednji valcer” – Film koji se pušta glasno

"Posljednji valcer" / "The Last Waltz" (1978) Martina Scorsesea publika i kritika nazivaju jednim od najboljih rock filmova svih vremena.