Početna Vijesti Udruga DOKUart pokreće "Filmodrom"

Udruga DOKUart pokreće “Filmodrom”

-

Udruga DOKUart, koja stoji iza istoimenog bjelovarskog festivala dokumentarnog filma, potkraj svibnja pokreće “Filmodrom”. Radi se o cjelogodišnjem programu koji će obuhvaćati razne filmske radionice, predavanja iz medijske i ostalih segmenata kulture, prikazivanje dokumentarnih i igranih filmova neovisnih distributera, gostovanje filmskih autora itd.

Prostor za projekcije nalazi se na adresi Frana Supila 11 (Korzo, prvi kat iznad caffe bara Klub), a dvorana raspolaže s ukupno trideset mjesta. Što se tiče samog programa, premijerne projekcije rezervirane su već za ovaj vikend, koji će od 27. do 29. svibnja popuniti “Martinac” (Hrvatski filmski savez, 2015.) Zdravka Mustaća, biografski dokumentarac o životu i stvaralaštvu splitskog redatelja i pjesnika Ivana Martinca. Projekcije počinju od 19 sati, a ulaz je slobodan.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Inconvenient Indian” do glavne doku-nagrade 45. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Prije nekoliko dana dodjelom nagrada i priznanja završio je 45. Međunarodni filmski festival u Torontu (10. - 19.9.).

U petak se ponovno otvaraju vrata Dokukina KIC

U petak, 25. rujna ponovno se otvaraju vrata Dokukina KIC, jedinstvenog kina specijaliziranog za dokumentarce u centru Zagreba.

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.

Dodjelom nagrada i priznanja završen 3. AJB DOC

Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je završen 3. AJB DOC.

Završen SKORO 15. DOKUart

Prvim bjelovarskim auto–kinom u nedjelju, 13. rujna, završen je SKORO 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma.