PočetnaVijestiU Bjelovaru službeno najavljen 17. DOKUart

U Bjelovaru službeno najavljen 17. DOKUart

-

U Bjelovaru je jučer (ponedjeljak, 26.9.) službeno najavljeno sedamnaesto izdanje Festivala dokumentarnog filma DOKUart, koji u ovaj grad i ove godine dovodi ono najbolje od recentne domaće i europske dokumentaristike. Festival počinje u subotu, 1. listopada, a trajat će do petka, 7. listopada, nakon čega DOKUart ponovno putuje na selo gdje će se održati projekcije u Kapeli i Rovišću. Festival su u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar predstavili gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, selektorica festivala Rada Šešić, ravnatelj KMC-a Denis Hladiš te članovi Udruge DOKUart, organizatora festivala.

DOKUart otvara nagrađivani hrvatski dokumentarac “Tvornice radnicima” (Fade In, 2021.) Srđana Kovačevića, a ukupno će publika na sedamnaestom izdanju bjelovarskog festivala u Kulturnom i multimedijskom centru, imati priliku pogledati devet filmova, od kojih tri hrvatske premijere. U Bjelovar tako stižu dokumentarci iz Švicarske, Austrije, Norveške, Češke i Nizozemske, a Bjelovarčani će po prvi puta u svom gradu imati priliku pogledati i dokumentarac “Veće od traume” (Metar60, 2022.) Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski.

I ove godine festival ima i posebno edukativan karakter te će predavanje “Hibridni klasici hrvatskog filma” održati filmska kritičarka Višnja Vukašinović, dok će se analizom kratkometražnog filma baviti doktorica filmologije Ana Đordić. Na DOKUart se ove godine vraća i hrvatski klasik te će u suradnji sa Zagreb filmom biti prikazan dokumentarac “Charter let broj…” Krste Papića iz 1975. godine. Već treću godinu dodijelit će se nagrada “Počasni DOKUartovac”, a to posebno priznanje pripast će našoj Bjelovarčanki, redateljici Snježani Tribuson.

Cijena ulaznica nije se mijenjala u odnosu na prijašnje godine i pojedinačna ulaznica iznosi 20 kuna. Kao i prijašnjih godina, može se kupiti i festivalski paket za svih sedam dana po cijeni od 140 kuna uz festivalsku majicu na poklon. Pretprodaja ulaznica počinje u četvrtak, 29. rujna u 10 sati na blagajni KMC-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije