PočetnaNajaveProgram "Liburnia uplovljava" dolazi na Drenovu, Silbu i Mali Lošinj

Program “Liburnia uplovljava” dolazi na Drenovu, Silbu i Mali Lošinj

-

Liburnia Film Festival nastavlja sa svojom plovidbom i ovoga tjedna na Drenovu, Silbu i Mali Lošinj donosi pobjedničke dokumentarce u sklopu programa “Liburnia uplovljava”. Tako će u srijedu, 20. srpnja u ljetno kino Društvenog centra Drenova uploviti film “Nulti krajolik” (Kazimir, 2020.) redatelja Bruna Pavića, nagrađen za najbolju fotografiju i dizajn zvuka na 19. LFF-u. Film priča priču o maloj primorskoj zoni devastiranoj prisustvom industrijskih objekata. Pratimo živote četvero protagonista koji preživljavaju u borbi s opasnim objektima ili pak žive u skladnom suživotu s njima. Prizori iz njihovih života isprepleću se s performansima, dočaravajući prilagodbu ljudi i životinja na devastirani okoliš. Projekcija započinje u 21 sat i održava se u suradnji s Društvenim centrom Drenova i Udrugom Bez granica.

Istoga dana, u srijedu 20. srpnja Liburnia Film Festival uplovljava i na Silbu gdje će pored škole biti održana projekcija filma “Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu” (Antitalent, 2020.) redatelja Tomislava Jelinčića, koji govori o dvjema rodama o kojima se brine Stjepan, umirovljenik i udovac iz Slavonskog Broda, čiji bi život inače prošao posve obično. Prije 28 godina Stjepan Vokić pronašao je Malenu propucanog krila, spasio joj je život i od tada njih dvoje svoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća. Malena je 2002. pronašla ljubav svog života – Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraća joj se svake godine i zajedno su do sada odgojili šezdesetak malenih roda. Kad stigne jesen, Klepetan i rode kreću na dalek put natrag prema Africi, dok Malena ostaje u selu sa Stjepanom. Bez Stjepana Malena sigurno ne bi preživjela zimu. A što bi Stjepan bez Malene? Projekcija počinje u 21 sat, a održava se u suradnji s udrugom Mavena i SEA Silba Environment Art.

Posljednje uplovljavanje za ovaj tjedan rezervirano je za četvrtak, 21. srpnja, kada će na Mali Lošinj u kino “Vladimir Nazor” uploviti film “Tvornice radnicima” (Fade In, 2022.) redatelja Srđana Kovačevića, najbolji film po izboru LFF-ovog prošlogodišnjeg žirija. Deset godina nakon što su preuzeli tvornicu ITAS u Ivancu, njezini radnici bore se za opstanak u kapitalističkoj ekonomiji. Ovaj film portret je zajednice koja udružuje snage kako bi zaštitila svoj rad, ali i žrtvi koje je prisiljena podnijeti na putu prema tome cilju. Projekcija u Malom Lošinju organizirana je u suradnji s POU Mali Lošinj, a započinje u 21 sat.

Ulaz na sve projekcije filmova u sklopu turneje “Liburnia uplovljava” je besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije