PočetnaNajaveVikend u Rijeci u znaku dokumentaraca s Liburnia Film Festivala

Vikend u Rijeci u znaku dokumentaraca s Liburnia Film Festivala

-

Vikend pred nama u Rijeci bit će u znaku dokumentaraca s Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji se ove godine, u devetnaestom izdanju, održava u Opatiji, od 23. do 27. kolovoza. Udruga LFF, organizator festivala, ljubiteljima dobrog dokumentarnog filma priređuje čak tri projekcije u riječkim kvartovima: u petak 23.7. na Drenovi, u subotu 24.7. na Potoku i u nedjelju 24.7. na Rastočinama.

U petak u 21 sat u novom Društvenom centru Drenova počinje ciklus rock dokumentaraca (program “Liburnia uplovljava”) koji će otvoriti nagrađivani i hvaljeni “Tusta” (Factum / Wake Up Films / Award Film & Video / Zagreb film; 2019.) Andreja Korovljeva o frontmenu KUD Idijota. Naredna tri petka, 30.7., 6.8. i 13.8., bit će prikazani i “Rock’n’roll je kriv za sve?” (2010) Sanjina Stanića i Deana Lalića, zatim “Times of Great Depression” (Nukleus film, 2018.), Vladimira Gojuna te “Zoffski Grč” (Okodoko, 2013.) Zorana Kreme, sve u suradnji s Društvenim centrom Drenova.

U subotu 24.7. u 21 sat, u parku preko puta “Boom bara” (ulica Nikole Cara 7-11) na Potoku, u sklopu programa “Slučajno kino”, bit će prikazan dokumentarac “Majči” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2018.) redatelja Josipa Lukića koji je dokumentirao razgovore sa svojom izuzetno otvorenom majkom bogatog životnog iskustva.

U nedjelju se “Slučajno kino” seli u obližnji park/dječje igralište Giordana Bruna na križanju Tizianove, Osječke i Prvomajske ulice, gdje će publika od 21 sat moći pogledati “Ljubavnu odiseju” (Witfilm / Factum / Zelovic Productions; 2014.) redateljice Tatjane Božić, dokumentarac iz 2014. godine koji je dosad prikazan (i nagrađen) na nizu međunarodnih festivala. Pratimo samu redateljicu, koja je po stoti put pronašla ljubav svog života a da stvari opet ne idu u pravom smjeru. Tatjana odlučuje okrenuti novi list: posjećuje pet bivših ljubavi, u Moskvi, Hamburgu, Londonu i Zagrebu, kako bi pronašla odgovor na pitanje zašto joj svaka veza propadne. Ova se projekcija izvodi u suradnji s Kvartovskom bajkom.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije