PočetnaVijesti36. Nagrade za dokumentarni film IDA: "Crip Camp" najbolji dokumentarac, Garrett Bradley...

36. Nagrade za dokumentarni film IDA: “Crip Camp” najbolji dokumentarac, Garrett Bradley naj-redatelj

-

U subotu (16.1.) su virtualnim putem dodijeljene 36. Nagrade za dokumentarni film IDA (IDA Documentary Awards), koje svake godine organizira Međunarodno udruženje dokumentarista. Američki glumac Willie Garson vodio je svečanost, dok je IDA-in izvršni direktor na odlasku Simon Kilmurry istaknuo važnost filmskih pripovjedača, čak i u ovakvim izazovnim vremenima.

Najboljim dugometražnim dokumentarnim filmom proglašen je “Crip Camp” (2020) američkih autora Nicole Newnham i Jima LeBrechta. Ovaj dokumentarac donosi nam priču o tinejdžerima s invaliditetom, odnosno kampu Jened u državi New York koji je takvim pojedincima služio kao utočište i mjesto inkluzivnosti.

IDA-inu nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarac dobio je “John Was Trying to Contact Aliens” (2020) britanskog filmaša Matthewa Killipa, čija priča prati Johna Shepherda, muškarca koji je desetljećima glazbom pokušavao stupiti u kontakt s vanzemaljcima.

Najboljim redateljem proglašen je Amerikanac Garrett Bradley, i to za rad na filmu “Time” (2020) u kojem pratimo kroz kakve sve prepreke mora proći obitelj čiji je muž i otac zbog pljačke osuđen na šezdeset godina zatvora.

Nagradu za najbolju seriju dobio je nama iznimno dragi “Last Chance U” (2016. – 2020.) američkog autora Grega Whiteleyja. Peta sezona objavljena prošle godine ujedno je bila i posljednja, a kao i uvijek bavi se putešesvijama JUCO igrača američkog nogometa i trenerskog osoblja pojedinog američkog junior collegea, u ovom slučaju kalifornijskog Sveučilišta Laney.

Pobjednike ostalih kategorija provjerite na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije