PočetnaNajaveDokukino KIC ponovno otvara svoja vrata

Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata

-

Nakon poduže stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, zagrebačko Dokukino KIC od ovog vikenda ponovno otvara svoja vrata. Tako je već danas (petak, 5. lipnja u 19 sati) na rasporedu projekcija “Medene zemlje” / “Honeyland” / “Medena zemja” (2019), jedan od najvećih dokumentarnih hitova godine.

Ovaj dokumentarac nominiran za Oscara u dvije kategorije (najbolji dokumentarac i najbolji strani film), kroz priču o skromnoj medarici Hatidže iz Sjeverne Makedonije ocrtava temeljni problem ljudskog odnosa prema prirodi. Debitantski dugometražni dokumentarni film makedonskih autora Ljubomira Stefanova i Tamare Kotevske, sniman tijekom tri godine, istovremeno je grub i nježan portret krhke ravnoteže našeg ekosustava. Film daje pogled u jedan način života u izumiranju, ali nudi i nezaboravno svjedočanstvo o snazi i izdržljivosti jedne iznimne i snažne žene.

Dan kasnije (subotu, 6. lipnja u 19 sati) u Dokukino dolazi film “Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom” / “Stieg Larsson: The Man Who Played With Fire” / “Mannen som lekte med elden” (2018) švedskog redatelja Henrika Georgssona, o svjetski slavnom švedskom novinaru, piscu i antifašističkom aktivistu Stiegu Larssonu (trilogija “Millenium”). Dokumentarac se fokusira na dosad ne toliko poznate detalje iz piščeva novinarskog rada većinom posvećenog istraživanju i prokazivanju djelovanja ekstremnih desničarskih grupacija u Švedskoj. Zbog prokazivanja neonacista Larsson je bio u stalnoj opasnosti zbog čega je njegov život bio uzbudljiviji i od same fikcije koju je pisao.

U nedjelju (7. lipnja u 19 sati) na programu je biografski dokumentarac “Diego Maradona” (2019), film o jednom od najvećih i najkontroverznijih sportaša svih vremena, argentinskom nogometašu Diegu Armandu Maradoni. Film se najvećim dijelom fokusira na njegovu legendarnu epizodu provedenu u Napulju – tijekom sedam godina provedenih u gradu na talijanskom jugu, karizmatični se Argentinac teško nosio sa slavom i porocima, no sve mu je bilo dopušteno dok je na terenu izvodio čuda. Ovaj iskren i višeslojan dokumentarac nagrađivanog britanskog redatelja Asifa Kapadije (“Senna”, “Amy”) razotkriva čovjeka iza mita o ‘malom zelenom’.

Mjere sigurnosti u Dokukinu

U skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kako naglašavaju iz Dokukina, poduzeto je niz mjera kako bi se posjetiteljima omogućilo što sigurnije uživanje u projekcijama. Broj ulaznica u prodaji ograničen je na 40, a između sjedećih mjesta bit će osiguran razmak od 1,5 metra. U kinu je postavljen punkt za dezinfekciju, a prije, između i nakon projekcija prostor će biti provjetravan. Cjeloviti popis mjera možete pronaći na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije