Početna Najave Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata

Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata

-

Nakon poduže stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, zagrebačko Dokukino KIC od ovog vikenda ponovno otvara svoja vrata. Tako je već danas (petak, 5. lipnja u 19 sati) na rasporedu projekcija “Medene zemlje” / “Honeyland” / “Medena zemja” (2019), jedan od najvećih dokumentarnih hitova godine.

Ovaj dokumentarac nominiran za Oscara u dvije kategorije (najbolji dokumentarac i najbolji strani film), kroz priču o skromnoj medarici Hatidže iz Sjeverne Makedonije ocrtava temeljni problem ljudskog odnosa prema prirodi. Debitantski dugometražni dokumentarni film makedonskih autora Ljubomira Stefanova i Tamare Kotevske, sniman tijekom tri godine, istovremeno je grub i nježan portret krhke ravnoteže našeg ekosustava. Film daje pogled u jedan način života u izumiranju, ali nudi i nezaboravno svjedočanstvo o snazi i izdržljivosti jedne iznimne i snažne žene.

Dan kasnije (subotu, 6. lipnja u 19 sati) u Dokukino dolazi film “Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom” / “Stieg Larsson: The Man Who Played With Fire” / “Mannen som lekte med elden” (2018) švedskog redatelja Henrika Georgssona, o svjetski slavnom švedskom novinaru, piscu i antifašističkom aktivistu Stiegu Larssonu (trilogija “Millenium”). Dokumentarac se fokusira na dosad ne toliko poznate detalje iz piščeva novinarskog rada većinom posvećenog istraživanju i prokazivanju djelovanja ekstremnih desničarskih grupacija u Švedskoj. Zbog prokazivanja neonacista Larsson je bio u stalnoj opasnosti zbog čega je njegov život bio uzbudljiviji i od same fikcije koju je pisao.

U nedjelju (7. lipnja u 19 sati) na programu je biografski dokumentarac “Diego Maradona” (2019), film o jednom od najvećih i najkontroverznijih sportaša svih vremena, argentinskom nogometašu Diegu Armandu Maradoni. Film se najvećim dijelom fokusira na njegovu legendarnu epizodu provedenu u Napulju – tijekom sedam godina provedenih u gradu na talijanskom jugu, karizmatični se Argentinac teško nosio sa slavom i porocima, no sve mu je bilo dopušteno dok je na terenu izvodio čuda. Ovaj iskren i višeslojan dokumentarac nagrađivanog britanskog redatelja Asifa Kapadije (“Senna”, “Amy”) razotkriva čovjeka iza mita o ‘malom zelenom’.

Mjere sigurnosti u Dokukinu

U skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kako naglašavaju iz Dokukina, poduzeto je niz mjera kako bi se posjetiteljima omogućilo što sigurnije uživanje u projekcijama. Broj ulaznica u prodaji ograničen je na 40, a između sjedećih mjesta bit će osiguran razmak od 1,5 metra. U kinu je postavljen punkt za dezinfekciju, a prije, između i nakon projekcija prostor će biti provjetravan. Cjeloviti popis mjera možete pronaći na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu i jugoslavenskoj cenzuri

Na ovotjednom programu Al Jazeere Balkans između ostalog su filmovi o koronavirusu i jugoslavenskoj cenzuri.

Diplomirala prva generacija polaznika Nove škole dokumentarnog filma

Riječki Filmaktiv uspješno je završio prvu godinu održavanja pilot-projekta Nova škola dokumentarnog filma.

36. Nagrade za dokumentarni film IDA: “Crip Camp” najbolji dokumentarac, Garrett Bradley naj-redatelj

Na 36. Nagradama za dokumentarni film "Crip Camp" je proglašen najboljim dokumentarcem, Garret Bradley redateljem.

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje filmove o koronavirusu, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala "Black France".

Dva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

Dva hrvatska dokumentarca prikazat će se u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu.

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.