PočetnaVijestiZlatna Arena za Rundek Cargo Trio i "Generaciju '68"

Zlatna Arena za Rundek Cargo Trio i “Generaciju ’68”

-

U Puli je jučer završilo 63. izdanje Pulskog filmskog festivala (9. – 16. srpnja). Za još dobrih doku-vijesti prije konačnog zatvaranja ovogodišnjeg festivalskog zastora, zaslužan je Rundek Cargo Trio koji je osvojio Zlatnu Arenu za glazbu u filmu “Generacija ’68” (Factum, 2016.) Nenada Puhovskog.

Žiri Hrvatskog programa (Bruno Kragić, Labina Mitevska, Hrvoje Mršić, Donald K. Ranvaud i Sanja Vejnović) svoj je izbor obrazložio riječima: “Za glazbu koja nostalgično i nenametljivo uvodi gledatelja u vrijeme o kojem film pripovijeda.”

Rundek Cargo Trio 2009. godine osnovao je poznati hrvatski glazbenik i tekstopisac Darko Rundek. Uz njega glazbeni sastav još sačinjavaju violinistica Isabel Katala te multiinstrumentalist Dutso Vranić.

U Hrvatski program ovogodišnje Pule natiskala su se ukupno 34 filma, od čega sedam u natjecateljskom dijelu. Uz “Generaciju ’68” velika svjetla pozornice zahvatila su i dokumentarac “Pomutnje” (Eurokaz, 2016.) Lane Kosovac, dok je “Modri kavez” (2015) Brune Bajić prikazan izvan konkurencije.

Domaći dokumentarci osladili su se također s dvije strukovne nagrade. Eva Kraljević je za svoj “Lijepo mi je s tobom, znaš” (Hulahop, 2015.) primila snimateljsku nagradu “Nikola Tanhofer”, dok je Peri Kvesiću proslijeđena Nagrada “Vedran Šamanović” za inovativan filmski pristup na dokumentarcu “Dum spiro spero” (Factum, 2016.).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije