PočetnaVijestiEvi Kraljević nagrada Hrvatske udruge filmskih snimatelja

Evi Kraljević nagrada Hrvatske udruge filmskih snimatelja

-

U sklopu 63. Pulskog filmskog festivala u utorak su, 12. srpnja, dodijeljene godišnje snimateljske nagrade “Nikola Tanhofer” za proteklu, 2015. godinu.

Žiri (Goran Mećava, Mladen Matula i Željko Sarić) je jednu od nagrada dodijelio i dokumentarnom ostvarenju. Nagrada u kratkometražnoj kategoriji pripala je Evi Kraljević za rad na njenom autorskom djelu “Lijepo mi je s tobom, znaš” (Hulahop, 2015.), dok je žiri svoju odluku popratio riječima:

“U ovogodišnjoj oštroj konkurenciji u kategoriji kratkometražnih filmskih formi, žiri je nagradu dodijelio dokumentarnom filmu ‘Lijepo mi je s tobom, znaš’. Oslobodivši kameru stega, dopustivši joj da bude izravnim sudionikom zbivanja, te zanimljivim kadriranjem i poigravanjem neoštrinom, Eva Kraljević je kreirala djelo rijetko viđene emocionalnosti”.

Snimateljska nagrada “Nikola Tanhofer” osnovana je 2014. godine, a dodjeljuje je Hrvatska udruga filmskih snimatelja za vizualnu izvrsnost domaćih umjetnika s kamerom.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.