Foto: Modri kavez

Prije nekoliko godina premijeru je doživio “Modri kavez” (2015), dokumentarni film splitske redateljice Brune Bajić o hrvatskim pomorcima i njihovima obiteljima. Autorica je nakon prepunih kino dvorana isti film odlučila pustiti među publiku na personaliziranom USB-u, koji ima cilj ušuljati se u domove na mediju znatno trajnijem od DVD-a i time nastaviti svoje postojanje unutar pomoračkih obitelji i onih koji vole “Modri kavez”.

Kao posebna poslastica namijenjena djeci i psihologiji rastanaka, koja je i latentna tema samog filma, početkom prosinca prošle godine, točnije 2.12., svjetlo dana ugledala je i dječja knjiga s glazbom i audiobookom, ‘‘Modri horizonti i njihovi čuvari”. Knjiga sadrži 24 ilustracije Doris Živalj, nastale inspirirane pričama autorice filma i knjige Brune Bajić.

Multimedijalna obitelj “Modrog kaveza” sada sadrži film “Modri kavez” na USB-u (95′),
knjigu za odrasle ‘‘Redateljski memoari: Put u Modri kavez”, soundtrack filma “Modri kavez” autora glazbe Nikole Džaje u suradnji s Marijanom Banom i gostujućom skladbom kompozitora Ozrena K. Glasera, te spomenutu knjigu s audiobookom kojeg sačinjava dvanaest različitih priča iz djetinjstva autorice, naslanjajući se na tematiku filma ali kroz oči djeteta. Knjiga je prevedena na engleski i španjolski jezik, a USB filma “Modri kavez” titlan je na engleski jezik.

Više o knjizi “Modri horizonti i njihovi čuvari” doznajte na sljedećoj poveznici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here