PočetnaVijestiTamara Babun na radionici Emerging Producers

Tamara Babun na radionici Emerging Producers

|

Foto: Factum

19. Međunarodni festival dokumentarnoga filma u Jihlavi (27. listopada – 1. studenog) uz Tomislava Šobana ugostit će još jedno hrvatsko ime. Radi se o Factumovoj izvršnoj producentici Tamari Babun koja je odabrana za četvrtu po redu radionicu Emerging Producers, namijenjenoj povezivanju talentiranih europskih producenata i filmskih profesionalaca iz različitih grana industrije.

Radionica traje od 28. listopada do 1. studenog ove godine, uz sudjelovanje 18 producenata iz svih kutaka Europe: Latvije, Češke, Velike Britanije, Njemačke, Danske, Švicarske, Estonije, Poljske, Grenlanda, Franuske, Portugala, Austrije, Švedske, Norveške, Mađarske, Rumunjske i Kolumbije. Prošle godine sličnu je producentsku počast doživjela i Vanja Jambrović iz Restarta, pohodivši Producers on the Move platformu u Cannesu.

Tamara Babun rođena je u Zagrebu 1985. godine. Diplomirala je na Odsjeku produkcije Akademije dramske umjetnosti. Od 2006. godine radi na igranom i dokumentarnom filmu kao asistentica produkcije, organizatorica, koordinatorica produkcije, izvršna producentica i producentica. Od 2011. sudjeluje u organizaciji Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox kao producentica sekcije ZagrebDox Pro, a od 2012. radi u Factumu.

Kao izvršna producentica, od dokumentarnih filmova radila je na “Ljubavnoj odiseji” (2014) Tatjane Božić i “Golima” (2014) Tihe K. Gudac. Od njenih projekata u razvoju vrijedi spomenuti “Tustu” Andreja Korovljeva – film o preminulom lideru Kud Idijota, Branku Črncu Tusti te poetični film o ličkim krajolicima Katarine-Zrinke Matijević Veličan, “Iza lica zrcala”. Oba filma bi svjetlo dana trebala ugledati sljedeće godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

[FOTOGALERIJA] Dodjela 5. Nagrade Dokumetar

Fotogalerija s dodjele 5. Nagrade Dokumetar, održane 18. lipnja 2024. godine u zagrebačkom Dokukinu KIC.

“The Last Dragon” – Pseudodokumentarnost za široke mase

U novom tekstu "Dokumentiranja fikcije" provjerit ćemo kako pseudodokumentarni film funkcionira kada mu se da komercijalna svrha.

Preminuo filmski kritičar Tomislav Čegir

Filmski kritičar Tomislav Čegir preminuo je 18. lipnja, u 55. godini života.

5. Nagrada Dokumetar: “Valerija” Sare Jurinčić najbolji hrvatski dokumentarac 2023. godine

"Valerija" Sare Jurinčić osvojila je Dokumetar za najbolji hrvatski dokumentarni film 2023. godine.

“Buena Vista Social Club” – Druga prilika za vječnost

U četvrtom nastavku "Rockdocsa" pišemo o dokumentarcu "Buena Vista Social Club" (1999) Wima Wendersa.

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".