Početna Vijesti Tamara Babun na radionici Emerging Producers

Tamara Babun na radionici Emerging Producers

-

Foto: Factum

19. Međunarodni festival dokumentarnoga filma u Jihlavi (27. listopada – 1. studenog) uz Tomislava Šobana ugostit će još jedno hrvatsko ime. Radi se o Factumovoj izvršnoj producentici Tamari Babun koja je odabrana za četvrtu po redu radionicu Emerging Producers, namijenjenoj povezivanju talentiranih europskih producenata i filmskih profesionalaca iz različitih grana industrije.

Radionica traje od 28. listopada do 1. studenog ove godine, uz sudjelovanje 18 producenata iz svih kutaka Europe: Latvije, Češke, Velike Britanije, Njemačke, Danske, Švicarske, Estonije, Poljske, Grenlanda, Franuske, Portugala, Austrije, Švedske, Norveške, Mađarske, Rumunjske i Kolumbije. Prošle godine sličnu je producentsku počast doživjela i Vanja Jambrović iz Restarta, pohodivši Producers on the Move platformu u Cannesu.

Tamara Babun rođena je u Zagrebu 1985. godine. Diplomirala je na Odsjeku produkcije Akademije dramske umjetnosti. Od 2006. godine radi na igranom i dokumentarnom filmu kao asistentica produkcije, organizatorica, koordinatorica produkcije, izvršna producentica i producentica. Od 2011. sudjeluje u organizaciji Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox kao producentica sekcije ZagrebDox Pro, a od 2012. radi u Factumu.

Kao izvršna producentica, od dokumentarnih filmova radila je na “Ljubavnoj odiseji” (2014) Tatjane Božić i “Golima” (2014) Tihe K. Gudac. Od njenih projekata u razvoju vrijedi spomenuti “Tustu” Andreja Korovljeva – film o preminulom lideru Kud Idijota, Branku Črncu Tusti te poetični film o ličkim krajolicima Katarine-Zrinke Matijević Veličan, “Iza lica zrcala”. Oba filma bi svjetlo dana trebala ugledati sljedeće godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata uz buket filmova za 8. mart

S Međunarodnim danom žena pred vratima, Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata u zagrebačkoj Preradovićevoj 5.

Etnografija nadrealnog filmskog eksperimenta

Na 50. IFFR-u (1. - 7. veljače), u Tiger Short selekciji prikazana su četiri etnofikcijska i eksperimentalno-dokumentarna naslova.

“Usidjelice” u hrvatskim kinima

U hrvatska kina dolazi dokumentarni film "Usidjelice" (2019) izraelskih dokumentaristica Shosh Shlam i Hille Medalije.

Al Jazeera Balkans: “Galeb” i “Kuća Male Zvijezde”

Na ovotjednom programu Al Jazeere Balkans prikazat će se između ostalih dokumentarni filmovi "Galeb" i "Kuća Male Zvijezde".

“What Would Sophia Loren Do?” – Putevima Sophije Loren

"What Would Sophia Loren Do?" Rossa Kauffmana spaja dva naizgled nespojiva života - Sophije Loren i "obične" Italoamerikanke Nancy Kulik.

Objavljeni rezultati 6. Scenarističkog programa “Krsto Papić”

Objavljeni su rezultati 6. Scenarističkog programa "Krsto Papić" Društva hrvatskih filmskih redatelja.

“Cheer” – Masterclass o sportu van radara

"Cheer" (2020) Grega Whiteleyja nije "Last Chance U", ali to niti ne treba biti.

“Nun of Your Business” u hrvatskim nezavisnim kinima

"Nun of Your Business" (2020) splitske redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić dolazi u nezavisna hrvatska kina.

Al Jazeera Balkans: “Love Child” i “The Long Shot”

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Love Child" te "The Long Shot".

“Colectiv” – Tranzicijske metastaze 21. stoljeća

Alexander Nanau je "Colectiv" počeo snimati želeći zabilježiti situaciju u Rumunjskoj, a potom je shvatio da je posrijedi kompleks nevaljalosti mnogo širi od europskog.