PočetnaVijestiTamara Babun na radionici Emerging Producers

Tamara Babun na radionici Emerging Producers

-

Foto: Factum

19. Međunarodni festival dokumentarnoga filma u Jihlavi (27. listopada – 1. studenog) uz Tomislava Šobana ugostit će još jedno hrvatsko ime. Radi se o Factumovoj izvršnoj producentici Tamari Babun koja je odabrana za četvrtu po redu radionicu Emerging Producers, namijenjenoj povezivanju talentiranih europskih producenata i filmskih profesionalaca iz različitih grana industrije.

Radionica traje od 28. listopada do 1. studenog ove godine, uz sudjelovanje 18 producenata iz svih kutaka Europe: Latvije, Češke, Velike Britanije, Njemačke, Danske, Švicarske, Estonije, Poljske, Grenlanda, Franuske, Portugala, Austrije, Švedske, Norveške, Mađarske, Rumunjske i Kolumbije. Prošle godine sličnu je producentsku počast doživjela i Vanja Jambrović iz Restarta, pohodivši Producers on the Move platformu u Cannesu.

Tamara Babun rođena je u Zagrebu 1985. godine. Diplomirala je na Odsjeku produkcije Akademije dramske umjetnosti. Od 2006. godine radi na igranom i dokumentarnom filmu kao asistentica produkcije, organizatorica, koordinatorica produkcije, izvršna producentica i producentica. Od 2011. sudjeluje u organizaciji Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox kao producentica sekcije ZagrebDox Pro, a od 2012. radi u Factumu.

Kao izvršna producentica, od dokumentarnih filmova radila je na “Ljubavnoj odiseji” (2014) Tatjane Božić i “Golima” (2014) Tihe K. Gudac. Od njenih projekata u razvoju vrijedi spomenuti “Tustu” Andreja Korovljeva – film o preminulom lideru Kud Idijota, Branku Črncu Tusti te poetični film o ličkim krajolicima Katarine-Zrinke Matijević Veličan, “Iza lica zrcala”. Oba filma bi svjetlo dana trebala ugledati sljedeće godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije