PočetnaVijestiOskarovac večeras otvara 6. Solo Positivo Fim Festival

Oskarovac večeras otvara 6. Solo Positivo Fim Festival

-

Prošlogodišnji dobitnik Oscara u kratkometražnoj doku-konkurenciji, film “The Lady in Number Six: Music Saved My Life” (2013) redatelja Malcolma Clarkea (intervju s redateljem na našem portalu) i producenta Frederica Bohbota, otvorit će večeras u Opatiji 6. Solo Positivo Film Festival.

Najava samog filma stigla je iz usta samog autora, koji je na današnjoj konferenciji za novinare svoj dokumentarac opisao kao jednostavan portret osobe. Riječ je o prošle godine preminiloj Alice Herz- Sommer, židovskoj pijanistici čeških korijena koja je preživjela holokaust, a koja je u trenutku upoznavanja Clarkea imala 107 godina.

Njihov prvi susret u trajanju od nepunog sata bio mu je dovoljno inspirativan da napravi film o ženi koju glazba nosi kroz život i koja od glazbe nije odustala do posljednjeg trenutka. “Snimio sam već prethodno film o holokaustu koji mi je uzeo godinu i pol života; teško sam kroz sve emotivno prolazio. Kada su mi spomenuli da je priča o Alice priča za mene, pomislio sam da to neću moći ponovno (prolaziti). No, Alice je bila toliko inspirativna da je nastao ovaj kratki film koji je na kraju dobio i Oscara”, kazao je Clarke dodajući da mu je žao što Alice nije doživjela trenutak objave dobitnika Oscara jer je tjedan dana prije dodjele preminula u 110-oj godini.

Direktor Solo Positivo Film Festivala Admir Ćulumarević najavio je da će nakon večerašnjeg službenog otvaranja festivala i Oscarom nagrađenog filma “Lady in Number Six: Music Saved My Life”, publika na Velikoj ljetnoj pozornici u Opatiji uživati u koncertu Soul Fingersa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije