PočetnaVijestiPredstavljen program 7. Solo Positivo Film Festivala

Predstavljen program 7. Solo Positivo Film Festivala

-

Sinoćnjim neformalnim druženjem u zagrebačkom Plavom filmu predstavljen je program 7. Solo Positivo Film Festivala koji će se održati od 1. do 6. kolovoza u Opatiji. Prisutne je na samom početku pozdravio direktor festivala Admir Ćulumarević koji je istaknuo zadovoljstvo što će se festival i ove godine održati u Opatiji te time nastaviti uspješno pozicioniranje na mapi važnih kulturnih događanja u jugoistočnoj Europi. Ćulumarević nije krio zadovoljstvo odabirom filmova ovogodišnjeg selektora festivala, uglednog njemačkog redatelja Uli M. Schueppela, posebno ističući vrlo angažirane teme inspirirane glazbom i glazbenicima.

Službeni program ove godine čine čak četiri kategorije. U natjecateljskoj kategoriji bit će prikazano osam filmova u konkurenciji za ovogodišnje laureate, a ove godine posebno je iznenađenje nova kategorija “Regio’n’Roll” u kojoj će biti predstavljeno šest filmova iz regije. Posjetitelje očekuje i retrospektiva u sklopu koje će biti prikazani svi dosadašnji pobjednici festvala. Ovogodišnja zemlja partner je Italija, a najavljeno je pet uradaka talijanskih autora koje će publika ove godine imati prilike vidjeti u Opatiji.

Organizatori su i za ovu godinu pripremili raznovrstan glazbeni program gdje će se naći za svakoga ponešto. Festival će otvoriti  Ljetno kino, a u sklopu festivalskog tjedna nastupit će i poznati glumac Filip Šovagović sa svojim bendom The Painkillers te redatelj Danilo Šerbedžija i njegovi Greaseballsi.

Direkcija Solo Positivo Film Festivala najavila je da su od danas u prodaji i prvi paketi festivalskih ulaznica koji se do 30.6. mogu kupiti po cijeni od 150 kuna na www.mojekarte.hr te na prodajnim mjestima Festivala Opatija u samoj Opatiji i u Rijeci. Cijena festivalske ulaznice od 1.7. do 31.7. iznosit će 180 kuna.

Kompletan program 7. Solo Positivo Film Festivala 2016. Opatija dostupan je na službenim stranicama.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije