PočetnaVijesti"The Possibilities are Endless" i "Živan pravi pank festival" na vrhu 6....

“The Possibilities are Endless” i “Živan pravi pank festival” na vrhu 6. SPFF-a

-

Foto: Borna Ćuk

Šesti Solo Positivo Film Festival, a prvi koji je održan u Opatiji, završio je sinoć proglašenjem pobjednika i velikim tulumom na kojem je sviralo Ljetno kino. O nagradama je ove godine odlučivao žiri u sastavu: Uli Shoeppel, Ivan Gergolet i Antonio Nuić, a ona glavna – za Najbolji film 6. SPFF-a – otišla je u ruke britanskih redatelja Edwarda Lovelacea i Jamesa Halla, i to za film “The Possibilities are Endless” (2014).

Najboljim redateljem proglašen je Ognjen Glavonić, autor dokumentarnog filma “Živan pravi pank festival” (2014), a isti film osvojio je i Nagradu publike koju je uručio gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Nagradu za najbolju kameru dobio je film “Midsummer Night’s Tango” (2014) redateljice Viviane Blumenshein; Nagrada za najbolji scenarij pripala je dokumentarcu “Orion, The Man Who Would be a King” (2015., Jeanie Finlay), dok su Posebna priznanja žirija završila na adresama dokumentaraca “400 Years of Searching” / “400 let iskanja” (2014., Haidy Kancler) i “Chante ton Bac d’Abord” (2013., David Andre).

Posebno priznanje za promicanje dokumentarnog filma uručeno je Đeli Hadžiselimoviću, a nagradu mu je uručio direktor festivala Admir Ćulumarević.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije