Početna Vijesti "The Possibilities are Endless" i "Živan pravi pank festival" na vrhu 6....

“The Possibilities are Endless” i “Živan pravi pank festival” na vrhu 6. SPFF-a

-

Foto: Borna Ćuk

Šesti Solo Positivo Film Festival, a prvi koji je održan u Opatiji, završio je sinoć proglašenjem pobjednika i velikim tulumom na kojem je sviralo Ljetno kino. O nagradama je ove godine odlučivao žiri u sastavu: Uli Shoeppel, Ivan Gergolet i Antonio Nuić, a ona glavna – za Najbolji film 6. SPFF-a – otišla je u ruke britanskih redatelja Edwarda Lovelacea i Jamesa Halla, i to za film “The Possibilities are Endless” (2014).

Najboljim redateljem proglašen je Ognjen Glavonić, autor dokumentarnog filma “Živan pravi pank festival” (2014), a isti film osvojio je i Nagradu publike koju je uručio gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Nagradu za najbolju kameru dobio je film “Midsummer Night’s Tango” (2014) redateljice Viviane Blumenshein; Nagrada za najbolji scenarij pripala je dokumentarcu “Orion, The Man Who Would be a King” (2015., Jeanie Finlay), dok su Posebna priznanja žirija završila na adresama dokumentaraca “400 Years of Searching” / “400 let iskanja” (2014., Haidy Kancler) i “Chante ton Bac d’Abord” (2013., David Andre).

Posebno priznanje za promicanje dokumentarnog filma uručeno je Đeli Hadžiselimoviću, a nagradu mu je uručio direktor festivala Admir Ćulumarević.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.

Dodjelom nagrada i priznanja završen 3. AJB DOC

Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je završen 3. AJB DOC.

Završen SKORO 15. DOKUart

Prvim bjelovarskim auto–kinom u nedjelju, 13. rujna, završen je SKORO 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma.

3. AJB DOC: “Uhvaćeni u mreži” – Vjera u ljudski rod

"Caught in the Net" (2020) ostvario je svoju plemenitu edukacijsku, društveno korisnu namjenu, što zaslužuje nemalu pohvalu.

Posebno izdanje ZagrebDoxa od 4. do 11. listopada

Ovogodišnje posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu

3. AJB DOC: “Galeb” – Mudrac imperijalnog ega

Izgrađen 1937. u Italiji, brod Galeb je poslije Drugog svjetskog rata preuređen u školski brod Jugoslavenske ratne mornarice i ploveću rezidenciju maršala Tita.

Objavljena selekcija 29. Dana hrvatskog filma

Jučer (petak, 11.9.) je službeno objavljena selekcija 29. izdanja Dana hrvatskog filma, koje će se od 16. do 19. rujna 2020 godine održati u kinu Tuškanac.

34. PRIX EUROPA: “Pouke o čovječnosti” Branka Ištvančića nominiran za najbolji europski TV-dokumentarac

Dokumentarni film "Pouke o čovječnosti" Branka Ištvančića nominiran je za nagradu PRIX EUROPA za najbolji europski TV-dokumentarac.