PočetnaNajave7. SSFF: Dokumentarci o Punčkama, Gibonniju, romskim hip-hoperima...

7. SSFF: Dokumentarci o Punčkama, Gibonniju, romskim hip-hoperima…

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Sudar u dvorcu”

Uz program animiranih dokumentaraca i Retrospektivu Nedžada Begovića, sedmi Supetar Super Film Festival okupio je i selekciju glazbenih dokumentaraca od pet kratkometražnih dokumentarnih filmova koji se bave glazbenicima s domaće scene najrazličitijih glazbenih izričaja. Od 14. do 18. srpnja posjetitelji festivala tako će moći uživati u uistinu šarolikom pregledu domaće glazbene scene.

Tako će glazbeni doku-program 14. srpnja započeti s filmom “Živim u Barakama” / “Kust un Bareč” (2013., Željka Kovačević) o prvom romskom hip-hop bendu u Hrvatskoj, Euro Black Nationu; dan kasnije prikazat će se izvrsni “Sudac u dvorcu” (2014) Arsena Oremovića o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje, dok će 16. srpnja na veliko platno sletjeti dokumentarac o vinkovačkom rock bendu Punčke, “Punčke” (2012., Filip Meštrović i Marinko Marinkić).

Do kraja festivala – 17. i 18. srpnja – prikazat će se još dva glazbena dokumentarna filma: “Tonetov život ili Bog, lavur, iće i piće” (2014., Mario Grabovac) o kontroverznom glazbeniku i tekstopiscu Tonćiju Huljiću te “Ritam Balkana, Gibonni – S okusom soli” (2013., Nebojša Grabež) koji pokušava istražiti odnos između tradicijske glazbe i suvremenih glazbenih strujanja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Vlad Petri: “Ovo nije samo film o politici, već i o ljudima, prijateljstvu, ljubavi i povezanosti”

Rumunjski redatelj Vlad Petri na skorašnjem će ZagrebDoxu predstaviti svoj novi film, "Između revolucija" (2023).

Hrvatski projekti i filmovi na East Doc Platformu i Oberhausenu

Hrvatska dokumentaristika bit će zastupljena na dva važna filmska programa/manifestacije: East Doc Platformu te 69. Oberhausenu.

“Dokukino Eter”: Novi studentski program u Dokukinu KIC

U suradnji s Klubom studenata FPZG-a i Radio Studentom, zagrebačko Dokukino KIC pokreće novi filmsko-diskurzivni program "Dokukino Eter".

Nenad Puhovski: “Uvijek smo se trudili na festivalu imati značajan broj hrvatskih filmova”

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski za naš portal najavljuje devetnaesto izdanje najvećeg domaćeg festivala dokumentarnog filma.

“Djeca magle” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "Djeca magle" (2021) autorice Diễm Hà Lệ.

Sveučilišni Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ u riječkom Art-kinu

Od 21. do 23. ožujka Sveučilište u Rijeci u Art-kino donosi Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ.

Damir Markovina: “Mostar je iznimno vitalna beštija”

U svom drugom autorskom filmu - "Dezerteri" - Damir Markovina se prisjeća odrastanja u Mostaru i okolnosti odlaska iz grada.

Melita Vrsaljko: “Pruga Knin-Zadar je krik propuštene prilike i izraz besmislenih politika”

Melita Vrsaljko za naš portal govori o svom filmskom prvijencu "Knin-Zadar" (Dinaridi Film, 2023.).

Bogat popratni program 19. ZagrebDoxa

ZagrebDox i ove godine nudi bogat popratni programski sadržaj, koji se sastoji od "masterclassova", panela, posebnih programa itd.

“AHA!”: Nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija na HTV-u

Na Prvom programu HTV-a, 27. ožujka u 20.15 sati, s emitiranjem kreće nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija "AHA!" Tamare Babun i Une Radić.