Početna Najave 7. SSFF: Dokumentarci o Punčkama, Gibonniju, romskim hip-hoperima...

7. SSFF: Dokumentarci o Punčkama, Gibonniju, romskim hip-hoperima…

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Sudar u dvorcu”

Uz program animiranih dokumentaraca i Retrospektivu Nedžada Begovića, sedmi Supetar Super Film Festival okupio je i selekciju glazbenih dokumentaraca od pet kratkometražnih dokumentarnih filmova koji se bave glazbenicima s domaće scene najrazličitijih glazbenih izričaja. Od 14. do 18. srpnja posjetitelji festivala tako će moći uživati u uistinu šarolikom pregledu domaće glazbene scene.

Tako će glazbeni doku-program 14. srpnja započeti s filmom “Živim u Barakama” / “Kust un Bareč” (2013., Željka Kovačević) o prvom romskom hip-hop bendu u Hrvatskoj, Euro Black Nationu; dan kasnije prikazat će se izvrsni “Sudac u dvorcu” (2014) Arsena Oremovića o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje, dok će 16. srpnja na veliko platno sletjeti dokumentarac o vinkovačkom rock bendu Punčke, “Punčke” (2012., Filip Meštrović i Marinko Marinkić).

Do kraja festivala – 17. i 18. srpnja – prikazat će se još dva glazbena dokumentarna filma: “Tonetov život ili Bog, lavur, iće i piće” (2014., Mario Grabovac) o kontroverznom glazbeniku i tekstopiscu Tonćiju Huljiću te “Ritam Balkana, Gibonni – S okusom soli” (2013., Nebojša Grabež) koji pokušava istražiti odnos između tradicijske glazbe i suvremenih glazbenih strujanja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.