PočetnaNajave7. SSFF: Dokumentarci o Punčkama, Gibonniju, romskim hip-hoperima...

7. SSFF: Dokumentarci o Punčkama, Gibonniju, romskim hip-hoperima…

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Sudar u dvorcu”

Uz program animiranih dokumentaraca i Retrospektivu Nedžada Begovića, sedmi Supetar Super Film Festival okupio je i selekciju glazbenih dokumentaraca od pet kratkometražnih dokumentarnih filmova koji se bave glazbenicima s domaće scene najrazličitijih glazbenih izričaja. Od 14. do 18. srpnja posjetitelji festivala tako će moći uživati u uistinu šarolikom pregledu domaće glazbene scene.

Tako će glazbeni doku-program 14. srpnja započeti s filmom “Živim u Barakama” / “Kust un Bareč” (2013., Željka Kovačević) o prvom romskom hip-hop bendu u Hrvatskoj, Euro Black Nationu; dan kasnije prikazat će se izvrsni “Sudac u dvorcu” (2014) Arsena Oremovića o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje, dok će 16. srpnja na veliko platno sletjeti dokumentarac o vinkovačkom rock bendu Punčke, “Punčke” (2012., Filip Meštrović i Marinko Marinkić).

Do kraja festivala – 17. i 18. srpnja – prikazat će se još dva glazbena dokumentarna filma: “Tonetov život ili Bog, lavur, iće i piće” (2014., Mario Grabovac) o kontroverznom glazbeniku i tekstopiscu Tonćiju Huljiću te “Ritam Balkana, Gibonni – S okusom soli” (2013., Nebojša Grabež) koji pokušava istražiti odnos između tradicijske glazbe i suvremenih glazbenih strujanja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije