PočetnaVijestiPredstavljen program 62. Pulskog filmskog festivala

Predstavljen program 62. Pulskog filmskog festivala

-

Foto: PFF

U Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu danas je predstavljen program 62. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 18. do 25. srpnja ove godine. Hrvatski i Međunarodni program najavio je predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec, dok je o popratnim događajima i organizaciji PFF-a govorila ravnateljica festivala, Gordana Restović.

Ove godine konačni pulski filter prošlo je 14 domaćih dugometražnih i 16 kratkometražnih filmova koji će zajedno tvoriti Hrvatski program. Za razliku od kontroverznog i kratkovidnog lineupa 24. Dana hrvatskog filma, u Puli će domaća dokumentarna industrija doživjeti svojevrsnu satisfakciju u odnosu na nedavni metalni okus iz metropole.

Istru će tako od nefikcijskih HR-proizvoda pohoditi “Djeca tranzicije” (2014) Matije Vukšića, “Goli” (2014) Tihe K. Gudac, “Potrošeni” (2014) Boruta Šeparovića te “Rakijaški dnevnik” (2015) Damira Čučića.

U međunarodnom pak dijelu programa, skrećemo pozornost na DOKUartov dokumentarac “Hitni pozivi” / “Hätäkutsu” / “Emergency Calls” (2013) Hannesa Vartiainena i Pekke Veikkolainena te ZagrebDoxovu “Olupinu” / “Shipwreck” (2015) Morgana Knibbea.

Ostatak programa i detaljnije informacije dostupni su na službenom webu 62. PFF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije