PočetnaVijestiTatjana Božić nominirana za nagradu Nizozemskog redateljskog ceha

Tatjana Božić nominirana za nagradu Nizozemskog redateljskog ceha

-

Foto: Damir Zovko

Hrvatska redateljica Tatjana Božić jučer je primila još jedno priznanje za svoj rad na “Ljubavnoj odiseji” (2014), najboljem hrvatskom dokumentarnom filmu 2014. godine po izboru portala Dokumentarni.net.

Rođena Karlovčanka je, naime, nominirana od strane Nizozemskog redateljskog ceha (Dutch Directors Guild) u redateljskom dijelu nefikcijske kategorije. Nagrada za najboljeg nizozemskog doku-redatelja dodijelit će se 9. ožujka u amsterdamskom kazalištu Bellevue.

Božić će se za glavnu nagradu boriti s Morganom Knibbeom i njegovim poetskim dokumentarcem o izbjeglicama koji se brodom pokušavaju dočepati Europe (“Those Who Feel the Fire Burning”, 2014.) te s Oeke Hoogendijk čiji se “The New Rijksmuseum – The Film” / “Het Nieuwe Rijksmuseum: De film” (2014) bavi najpoznatijim nizozemskim muzejem, The Rijksmuseumom.

Za kratkometražne lovorike kandidati su Sunny Bergman s dokumentarcem koji propitkuje neugasli europski rasizam (“Zwart als roet”, 2014.); Tijs Tinbergen s filmom o usađenoj ljubavi prema ptiacama jedne nizozemske obitelji (“MEESTV, hoe de koolmees mij gelukkig maakt”) te Menno Otten s “Face to Faceom” (2014), intimnom i osobnom dokumentarnom kontemplacijom.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije