Na fotografiji: Susan Sontag / Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "O Susan Sontag"

Zagrebačka jesen sada već i tradicionalno oživljava pogone Dokukina koji se iz kina Grič preselio na novu adresu, i to u popularni KIC u Preradovićevoj 5. Iz Restarta ponovno najavljuju vrlo zanimljiv nefikcijski program (“Naslovnica”, “Projekt: Rak”, “Dokumentarist”…) kojeg na prijelazu iz rujna u listopad otvaraju dva dokumentarna filma.

Najprije će se našoj publici ukazati “O Susan Sontag” / “Regarding Susan Sontang” (2014., u suradnji s Međunarodnim festivalom fotografije Organ Vida), film redateljice Nancy D. Kates o jednoj od američkih političkih i literarnih ikona, Susan Sontag. Gledatelji će ovaj na Tribeci nagrađeni dokumentarni film moći pogledati već u subotu, 27. rujna., s početkom u 20 sati. Druga projekcija najavljena je za 4. listopad (subota) u 21 sat.

Istog dana, dakle 4.10., odnosno samo dva sata ranije, na repertoar dolazi kod nas već opjevano remek djelo Shaula Schwarza o isprepletnosti svijeta narko-katela sa svim porama meksičkog društva, “Narko kultura” / “Narco Cultura” (2013). Dan kasnije isti film je na rasporedu od 19 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here