PočetnaVijesti"O Susan Sontag" i "Narko kultura"otvaraju novu sezonu Dokukina

“O Susan Sontag” i “Narko kultura”otvaraju novu sezonu Dokukina

-

Zagrebačka jesen sada već i tradicionalno oživljava pogone Dokukina koji se iz kina Grič preselio na novu adresu, i to u popularni KIC u Preradovićevoj 5. Iz Restarta ponovno najavljuju vrlo zanimljiv nefikcijski program (“Naslovnica”, “Projekt: Rak”, “Dokumentarist”…) kojeg na prijelazu iz rujna u listopad otvaraju dva dokumentarna filma.

Najprije će se našoj publici ukazati “O Susan Sontag” / “Regarding Susan Sontang” (2014., u suradnji s Međunarodnim festivalom fotografije Organ Vida), film redateljice Nancy D. Kates o jednoj od američkih političkih i literarnih ikona, Susan Sontag. Gledatelji će ovaj na Tribeci nagrađeni dokumentarni film moći pogledati već u subotu, 27. rujna., s početkom u 20 sati. Druga projekcija najavljena je za 4. listopad (subota) u 21 sat.

Istog dana, dakle 4.10., odnosno samo dva sata ranije, na repertoar dolazi kod nas već opjevano remek djelo Shaula Schwarza o isprepletnosti svijeta narko-katela sa svim porama meksičkog društva, “Narko kultura” / “Narco Cultura” (2013). Dan kasnije isti film je na rasporedu od 19 sati.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.