PočetnaVijestiNovim dokumentarnim projektima u Srbiji dodijeljeno 230 tisuća eura

Novim dokumentarnim projektima u Srbiji dodijeljeno 230 tisuća eura

-

Filmski centar Srbije, krovna celuloidna organizacija istočnih susjeda, objavila je rezultate natječaja za financiranje filmskih ostvarenja u 2014. godini, a koji uključuju igrane, dokumentarne, animirane, eksperimentalne te kratke filmove. Sredstva iz državnog proračuna također su među sobom razdijelili i projekti i scenariji u nastajanju, a ukupno je na natječaj bilo prijavljeno 55 dokumentarnih naslova.

Od ukupnog proračuna (1.8 milijuna eura) dokumentarnim djelatnicima pripalo je petnaestak posto (228.259 eura) financijskog kolača, od je čega najviše uspio dobiti (oko 70 tisuća eura) redatelj Boris Mitić za svoj film o ničemu – “Slatko od Ništa”.

Nakon njega, uglavnom ravnomjerna sredstva (oko 26 tisuća eura) razdijelili su filmovi “Nije se vratio” (Mladen Matičević, koji je nedavno predstavio vrlo dobri “Moj zanat”), “Gastarbajterska priča” (Mladen Đorđević), “Podzemni kosmonaut” (Sonja Blagojević) i “Zaveštanje” (Ivica Vidanović).

Po 18 tisuća eura zavrijedili su “Trilogija – Tihovanje” Mirjane Vukomanović te srednjemetražni dokumentarac Tanje Brzaković “Jovica i njegovi zubi”, dok su kratkometražni “Progledanje” (Simo Brdar) i “Korak” Dejana Petrovića utržili svaki po šest tisuća eura.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije