PočetnaVijestiOtvorene prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator

Otvorene prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator

-

CIRCLE Women Doc Accelerator poziva deset filmskih autorica (redateljica i producentica) koje rade na kreativnim dokumentarnim filmovima u bilo kojoj fazi produkcije (od razvoja do grubog šnita), da se prijave za šesto izdanje ove međunarodne radionice. U njoj autorice dolaze razviti dokumentarne projekte sa snažnim međunarodnim potencijalnom, a glavna joj je misija osnažiti žene u filmskoj industriji te povećati vidljivost autorica i redateljica u široj Europi i općenito.

Uz stalnu potporu renomiranih stručnjaka i mentora iz područja dokumentarnog filma, odabrane sudionice imat će priliku intenzivno raditi na kreativnom razvoju svojih projekata, proširiti svoju mrežu kontakta te svoje projekte predstaviti europskoj i međunarodnoj filmskoj javnosti.

Kroz tri radna modula CIRCLE potiče razvoj projekata, ali se također snažno fokusira na dijeljenje znanja i razvoj profesionalnih vještina, s ciljem povezivanja sudionica s ostatkom filmske industrije i svjetski poznatim mentorima.

Program CIRCLE 2023 sastoji se od tri modula u tri različite zemlje. Svaki modul fokusiran je na različiti ključni aspekt razvoja projekta (Detaljna analiza i kreativni razvoj projekta, Kreativni razvoj i pakiranje projekata te Povezivanje u okviru When East Meets Westa / Filmskog festivala u Trstu).

Za prijavu je potrebno ispuniti online formular, dok je rok za prijavu projekata 24. veljače 2023. godine.

Cijena participacije je 3,600 eura i pokriva pedagoške troškove, troškove smještaja i obroka tijekom sva tri modula, kao i različite ponude partnera programa. CIRCLE Women Doc Accelerator može dodijeliti stipendije sudionicama kojima je potrebna pomoć.

Više informacija o programu, prethodnim izdanjima, sudionicama i ekspertima možete naći na službenoj stranici ovog programa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Koliko rata

Ukrajinska redateljica Alisa Kovalenko održala je svoj masterclass u okviru programa ZagrebDox Pro devetnaestog izdanja zagrebačkog festivala.

19. ZagrebDox: “Dezerteri” – Etika bijega

Damir Markovina se u filmu "Dezerteri" (ADU, 2022.) zaokuplja Mostarem, gradom kojeg u formativnim godinama napušta pod okriljem rata.

19. ZagrebDox: “Istočna fronta” – Na Istoku ništa novo

Dokumentarac "Istočna fronta" Vitalija Manskog možemo promatrati kao još jedan kritički žalac usmjeren protiv autokratskog ruskog režima.

19. ZagrebDox: “Sam sada” – Mama (ne) ide u raj?

Harkness u svom debiju "Sam sada" obilato i vješto koristi bogatu arhivu, sastavljenu od starih Super-8 klipova te raznih obiteljskih fotki.

19. ZagrebDox: “Apolonia, Apolonia” – Borba žene u svijetu umjetnosti

Glavni forte filma "Apolonia, Apolonia" sadržan je ponajviše u njegovoj slojevitosti, progovarajući i o današnjoj ekonomskoj stvarnosti milenijalaca boema.

19. ZagrebDox: “Lina” – Između roditelja

"Lina" (ADU, 2023.) Jasmine Beširević ne sudi, samo prikazuje. Ako i mrvicu hinjeno, ipak uvjerljivo i vejrodostojno.

19. ZagrebDox: “Istražitelj” – Prisjećanja djelatnika Haškog suda

U filmu "Istražitelj" Viktora Portela pratimo haškog istražitelja Vladimíra Dzuru, koji se bavio slučajevima Slavka Dokmanovića i Željka Ražnatovića Arkana.

19. ZagrebDox: “Dosje Labudović: Nesvrstani” i “Dosje Labudović: Filmske gerile” – Od ne-teme do teme

Diptihom "Dosje Labudović" Mila Turajlić je arhivske materijale iz Filmskih novosti učinila "temom". Barem nakratko i barem u određenim krugovima.

19. ZagrebDox: “Prizori s mojim ocem” – Prazni prizori

Statičnost kadrova dokumentarca "Prizori s mojim ocem" Biserke Šuran reflektira krutu kulisu, čije barijere probija niz općih mjesta.

19. ZagrebDox: “Horror Vacui” – Ka tetralogiji?

"Horror Vacui" (Hrvatski filmski savez, 2023.) je novi dokumentarni film snimatelja i redatelja Borisa Poljaka.