Početna Vijesti Otvoren poziv za jednogodišnje profesionalno usavršavanje ženskih doku-autorica

Otvoren poziv za jednogodišnje profesionalno usavršavanje ženskih doku-autorica

-

U tijeku je, točnije pred istekom poziv za jednogodišnji trening CIRCLE Women Doc Accelerator 2019 namijenjen filmskim poducenticama i redateljicama koje uglavnom dolaze iz Južne i Istočne Europe. Riječ je o jedinstvenom projektu pokrenutom u Srbiji, a koji je kao značajna inicijativa postao prepoznatljiv i van regije.

Program se sastoji od tri modula: prvi će biti realiziran u Podgorici u lipnju ove godine, drugi u Novom Sadu u kolovozu, a treći je na rasporedu u listopadu u Leipzigu. Na programu će priliku za predstavljanje svojih projekata u raznim fazama produkcije, dobiti osam redateljica i producentica koje isti žele unaprijediti kroz rad s vodećim ekspertima, odnosno prezentirati široj filmskoj profesionalnoj zajednici, razvijajući istovremeno i svoje profesionalne vještine.

O značaju ovog programa najbolje svjedoči i poziv East Doc Platforme iz Praga, u okviru čijeg će panela “Žene u filmskoj industriji” danas (13. ožujka) govoriti Biljana Tutorov, direktorica programa CIRCLE, i to na temu rodne ravnopravnosti, zajedno s govornicama iz SAD-a, Njemačke i Švedske.

Program nastaje u realizicaji Wake Up Filmsa iz Srbije u partnerstvu s DOK Leipzig Co-Pro Marketom, Europskom ženskom audiovizualnom mrežom (EWA), Europskom dokumentarističkom mrežom (EDN) i UnderhillFestom. Program je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije te Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije.

Prijave su otvorene do 15. ožujka ove godine, a za više informacija o prijavi i programu posjetite službenu stranicu ovog događaja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.