PočetnaVijestiOtvoren poziv za jednogodišnje profesionalno usavršavanje ženskih doku-autorica

Otvoren poziv za jednogodišnje profesionalno usavršavanje ženskih doku-autorica

-

U tijeku je, točnije pred istekom poziv za jednogodišnji trening CIRCLE Women Doc Accelerator 2019 namijenjen filmskim poducenticama i redateljicama koje uglavnom dolaze iz Južne i Istočne Europe. Riječ je o jedinstvenom projektu pokrenutom u Srbiji, a koji je kao značajna inicijativa postao prepoznatljiv i van regije.

Program se sastoji od tri modula: prvi će biti realiziran u Podgorici u lipnju ove godine, drugi u Novom Sadu u kolovozu, a treći je na rasporedu u listopadu u Leipzigu. Na programu će priliku za predstavljanje svojih projekata u raznim fazama produkcije, dobiti osam redateljica i producentica koje isti žele unaprijediti kroz rad s vodećim ekspertima, odnosno prezentirati široj filmskoj profesionalnoj zajednici, razvijajući istovremeno i svoje profesionalne vještine.

O značaju ovog programa najbolje svjedoči i poziv East Doc Platforme iz Praga, u okviru čijeg će panela “Žene u filmskoj industriji” danas (13. ožujka) govoriti Biljana Tutorov, direktorica programa CIRCLE, i to na temu rodne ravnopravnosti, zajedno s govornicama iz SAD-a, Njemačke i Švedske.

Program nastaje u realizicaji Wake Up Filmsa iz Srbije u partnerstvu s DOK Leipzig Co-Pro Marketom, Europskom ženskom audiovizualnom mrežom (EWA), Europskom dokumentarističkom mrežom (EDN) i UnderhillFestom. Program je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije te Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije.

Prijave su otvorene do 15. ožujka ove godine, a za više informacija o prijavi i programu posjetite službenu stranicu ovog događaja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije