Početna Vijesti Otvoren poziv za jednogodišnje profesionalno usavršavanje ženskih doku-autorica

Otvoren poziv za jednogodišnje profesionalno usavršavanje ženskih doku-autorica

-

U tijeku je, točnije pred istekom poziv za jednogodišnji trening CIRCLE Women Doc Accelerator 2019 namijenjen filmskim poducenticama i redateljicama koje uglavnom dolaze iz Južne i Istočne Europe. Riječ je o jedinstvenom projektu pokrenutom u Srbiji, a koji je kao značajna inicijativa postao prepoznatljiv i van regije.

Program se sastoji od tri modula: prvi će biti realiziran u Podgorici u lipnju ove godine, drugi u Novom Sadu u kolovozu, a treći je na rasporedu u listopadu u Leipzigu. Na programu će priliku za predstavljanje svojih projekata u raznim fazama produkcije, dobiti osam redateljica i producentica koje isti žele unaprijediti kroz rad s vodećim ekspertima, odnosno prezentirati široj filmskoj profesionalnoj zajednici, razvijajući istovremeno i svoje profesionalne vještine.

O značaju ovog programa najbolje svjedoči i poziv East Doc Platforme iz Praga, u okviru čijeg će panela “Žene u filmskoj industriji” danas (13. ožujka) govoriti Biljana Tutorov, direktorica programa CIRCLE, i to na temu rodne ravnopravnosti, zajedno s govornicama iz SAD-a, Njemačke i Švedske.

Program nastaje u realizicaji Wake Up Filmsa iz Srbije u partnerstvu s DOK Leipzig Co-Pro Marketom, Europskom ženskom audiovizualnom mrežom (EWA), Europskom dokumentarističkom mrežom (EDN) i UnderhillFestom. Program je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije te Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije.

Prijave su otvorene do 15. ožujka ove godine, a za više informacija o prijavi i programu posjetite službenu stranicu ovog događaja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski filmovi na Doclisboi i Jihlavi

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno Posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

U petak i subotu (16. i 17.10.) održat će se deveta SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split