Početna Vijesti Otvoren poziv za jednogodišnje profesionalno usavršavanje ženskih doku-autorica

Otvoren poziv za jednogodišnje profesionalno usavršavanje ženskih doku-autorica

-

U tijeku je, točnije pred istekom poziv za jednogodišnji trening CIRCLE Women Doc Accelerator 2019 namijenjen filmskim poducenticama i redateljicama koje uglavnom dolaze iz Južne i Istočne Europe. Riječ je o jedinstvenom projektu pokrenutom u Srbiji, a koji je kao značajna inicijativa postao prepoznatljiv i van regije.

Program se sastoji od tri modula: prvi će biti realiziran u Podgorici u lipnju ove godine, drugi u Novom Sadu u kolovozu, a treći je na rasporedu u listopadu u Leipzigu. Na programu će priliku za predstavljanje svojih projekata u raznim fazama produkcije, dobiti osam redateljica i producentica koje isti žele unaprijediti kroz rad s vodećim ekspertima, odnosno prezentirati široj filmskoj profesionalnoj zajednici, razvijajući istovremeno i svoje profesionalne vještine.

O značaju ovog programa najbolje svjedoči i poziv East Doc Platforme iz Praga, u okviru čijeg će panela “Žene u filmskoj industriji” danas (13. ožujka) govoriti Biljana Tutorov, direktorica programa CIRCLE, i to na temu rodne ravnopravnosti, zajedno s govornicama iz SAD-a, Njemačke i Švedske.

Program nastaje u realizicaji Wake Up Filmsa iz Srbije u partnerstvu s DOK Leipzig Co-Pro Marketom, Europskom ženskom audiovizualnom mrežom (EWA), Europskom dokumentarističkom mrežom (EDN) i UnderhillFestom. Program je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije te Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije.

Prijave su otvorene do 15. ožujka ove godine, a za više informacija o prijavi i programu posjetite službenu stranicu ovog događaja.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pokreću se koronavirusom odgođena najnovija izdanja Pulskog filmskog festivala, odnosno Motovun Film Festivala.

“Što je film? (ep. 13): Faktografski ili dokumentarni film” – Vrijeme i istina

U posljednjim ovosezonskim "Prozorima" naglasak je stavljen na epizodu serijala "Što je film?" (1987) voditelja Ante Peterlića.

Poznat program natjecateljskog dijela 14. DORF-a

Poznat je program regionalnog, natjecateljskog dijela programa 14. Festivala dokumentarnog rock filma DORF.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (IX)

U devetom nastavku "Rastrimo zastrto" Tomislav Radić otkriva detalje oko snimanja filmova "Jama" (1971) i "Izravni prijenos" (1971).