PočetnaNajave"Lovci na tartufe" otvaraju, "Ljubav oko svijeta" zatvara 22. Mediteran Film Festival

“Lovci na tartufe” otvaraju, “Ljubav oko svijeta” zatvara 22. Mediteran Film Festival

-

Dokumentarnim filmom “Lovci na tartufe” / “The Truffle Hunters” (2020) američkih redatelja Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa bit će otvoreno 22. izdanje Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu, koje se ove godine održava od 25. do 28. kolovoza. Film, premijerno prikazan na prestižnom festivalu u Sundanceu, govori o skupini iskusnih stručnjaka iz talijanskog Pijemonta, tragača za rijetkim i dragocjenim tartufima za kojima žude najbogatiji svjetski kuhari i gurmani. Ovaj apsurdistički meditativni dokumentarac pruža uvid u svijet nedostižnih tartufa i rituala njihovih tragača, koji lukavo i šutljivo štite taj svijet od pohlepe i utjecaja izvanjskog svijeta, usput nam otkrivajući magiju koja se krije u prirodi.

Dokumentarni kolaž “Ljubav oko svijeta” (Klub za ekspedicionizam i kulturu / Drugi Plan / Autentic; 2021.) autorskog para AnđelaDavor Rostuhar iz Hrvatske, film je kojim će u subotu 28. kolovoza, na Otvorenom kinu, biti zatvoren mediteranski festival u Širokom Brijegu. Film predstavlja uzbudljiv kolaž subjektivnih iskaza ljudi koji dolaze iz različitih geografskih, ekonomskih i političkih konteksta i prati sve faze njihovih odnosa – od trenutka upoznavanja ili prvog spoja, preko odluke oko vjenčanja ili zajedničkog useljavanja, te njihovih kasnijih borbi i izazova pa sve do sadašnjeg trenutka. Bračni par Rostuhar ovaj je dokumentarni film snimio na svom jednogodišnjem putovanju, tijekom kojeg su posjetili 33 države na šest kontinenata, te o ljubavi intervjuirali više od 200 ljudi.

Opširnije informacije o programu i događanjima na 22. Mediteran Film Festivalu pročitajte na njihovoj službenoj stranici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije