Početna Vijesti Besplatna "online" projekcija dokumentarca "Doktorice, pem v' grobeka"

Besplatna “online” projekcija dokumentarca “Doktorice, pem v’ grobeka”

-

Ususret blagdanu Svetog Nikole, u petak, 6. prosinca 2020. godine, redateljica Nikolina Barić daruje projekciju svoga filma “Doktorice, pem v’ grobeka” (Samostalna produkcija, 2020.) svim gledateljima koji imaju pristup internetu.

Dokumentarni film “Doktorice, pem v’ grobeka”, sufinanciran od HAVC-a i DHFR-a, snimao se u gradu Krapini u periodu od godine dana i ovim putem redateljica se zahvaljuje svim njezinim građanima, te želi uveličati slavlje na dan zaštitnika grada, Svetog Nikole.

Od premijere na Liburnia Film Festivalu u Opatiji prošloga ljeta, film izaziva interes i pažnju u medijima zbog teme zdravstva koja je obrađena kroz priču o svakodnevnom radu u Ordinaciji obiteljske medicine, gdje redateljica prati majku liječnicu koja se bori sa sustavom, pacijentima i sa samom sobom te prikazuje njezinu svakodnevicu na duhovit način.

Film putuje po filmskim festivalima, ali se može pogledati i online na stranici https://vimeo.com/nikolinabaric, 6. prosinca i besplatno.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.