PočetnaVijestiBesplatna "online" projekcija dokumentarca "Doktorice, pem v' grobeka"

Besplatna “online” projekcija dokumentarca “Doktorice, pem v’ grobeka”

-

Ususret blagdanu Svetog Nikole, u petak, 6. prosinca 2020. godine, redateljica Nikolina Barić daruje projekciju svoga filma “Doktorice, pem v’ grobeka” (Samostalna produkcija, 2020.) svim gledateljima koji imaju pristup internetu.

Dokumentarni film “Doktorice, pem v’ grobeka”, sufinanciran od HAVC-a i DHFR-a, snimao se u gradu Krapini u periodu od godine dana i ovim putem redateljica se zahvaljuje svim njezinim građanima, te želi uveličati slavlje na dan zaštitnika grada, Svetog Nikole.

Od premijere na Liburnia Film Festivalu u Opatiji prošloga ljeta, film izaziva interes i pažnju u medijima zbog teme zdravstva koja je obrađena kroz priču o svakodnevnom radu u Ordinaciji obiteljske medicine, gdje redateljica prati majku liječnicu koja se bori sa sustavom, pacijentima i sa samom sobom te prikazuje njezinu svakodnevicu na duhovit način.

Film putuje po filmskim festivalima, ali se može pogledati i online na stranici https://vimeo.com/nikolinabaric, 6. prosinca i besplatno.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.