Početna Najave U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

-

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. listopada) u tamošnjem kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma. Glavni program sačinjavaju Festivalska i Studentska RUNDA: u Festivalskoj su na rasporedu nagrađivani festivalski filmovi svih rodova; u Studentskoj pak premijere zanimljivih nagrađivanih kratkometražnih filmova studenata Akademije dramske umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a ove godine i filmovi Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te autorski filmove nastali filmskom edukacijom u Kinoklubu Zagreb.

Od dokumentarnih filmova na Festivalskoj RUNDI bit će prikazan animirano-dokumentarni film “Mačka je uvijek ženska” (Kreativni sindikat, 2019.) redateljica Martine Meštrović i Tanje Vujasinović, te eksperimentalno-dokumentarni “Porvenir” (REA, 2020.) Renate Poljak. Studentska RUNDA iz doku-rakursa okuplja filmove “Bez lica” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu / Stvaralačka mreža Zebra; 2020.) autora Davida Lušičića, odnosno “Jabuka, tri dvopeka, jogurt” (Kinoklub Zagreb, 2019.) Anite Čeko.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici Filmske RUNDE.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.