PočetnaNajaveU Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

-

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. listopada) u tamošnjem kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma. Glavni program sačinjavaju Festivalska i Studentska RUNDA: u Festivalskoj su na rasporedu nagrađivani festivalski filmovi svih rodova; u Studentskoj pak premijere zanimljivih nagrađivanih kratkometražnih filmova studenata Akademije dramske umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a ove godine i filmovi Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te autorski filmove nastali filmskom edukacijom u Kinoklubu Zagreb.

Od dokumentarnih filmova na Festivalskoj RUNDI bit će prikazan animirano-dokumentarni film “Mačka je uvijek ženska” (Kreativni sindikat, 2019.) redateljica Martine Meštrović i Tanje Vujasinović, te eksperimentalno-dokumentarni “Porvenir” (REA, 2020.) Renate Poljak. Studentska RUNDA iz doku-rakursa okuplja filmove “Bez lica” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu / Stvaralačka mreža Zebra; 2020.) autora Davida Lušičića, odnosno “Jabuka, tri dvopeka, jogurt” (Kinoklub Zagreb, 2019.) Anite Čeko.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici Filmske RUNDE.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije