PočetnaVijestiNjemačka premijera "Govori da bih te video" na 35. DOK.festu

Njemačka premijera “Govori da bih te video” na 35. DOK.festu

-

Dokumentarni film “Govori da bih te video” (2019) srpske redateljice Marije Stojnić svoju svjetsku premijeru podario je potkraj prošle godine najvećem svjetskom doku-festivalu, amsterdamskoj IDFA-i. Film je sredinom veljače prikazan i u njujorškoj MoMA-i, dok se hrvatska premijera trebala održati u sklopu ZagrebDoxa, ali zbog situacije s koronavirusom odgođena je za neka bolja vremena.

Kada već govorimo o premijerama, ovaj začudni hommage Radio Beogradu njemačka publika moći će prvi put vidjeti na uglednom, 35. Međunarodnom festivalu u Münchenu – DOK.fest Münchenu (6. – 24.5.). Naravno, putem online prijamnika jer prijetnja koronavirusa još uvijek nije stavljena pod kontrolu. Film je ušao u programsku sekciju DOK.panorama, rezerviranu za inovativne dokumenarce koji prate moderne trendove u doku-storytellingu.

Kao što rekosmo, režiju potpisuje Marija Stojnić, produkciju srpski Bilboke (producenti Marija Stojnić i Miloš Ivanović), a s koproducentske strane angažirani su hrvatski Restart (Tibor Keser i Vanja Jambrović) te srpski Set Sail Films.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije