PočetnaVijestiNovi dokumentarni projekt Kena Burnsa

Novi dokumentarni projekt Kena Burnsa

-

Legendarni američki dokumentarist Ken Burns (“The Civil War”, “The War”, “Baseball”, “The Vietnam War”…) obznanio je svoj najnoviji projekt koji bi na male PBS-ove ekrane trebao stići u proljeće 2020. godine.

Trosatni film “Ken Burns Presents the Gene: An Intimate History” inspiriran je knjigom indijsko-američkog doktora, biologa i onkologa Siddharthe Mukherjeeja, “The Gene: An Intimate History”, koji je 2011. godine dobio Pulitzerovu nagradu za svoje ranije književno ostvarenje “The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer”. Na istoimenom su pak dokumentarcu Mukherjee i Burns – u ulozi scenarista – surađivali 2015. godine, također pod produkcijskim patronatom PBS-a.

Njihova najnovija filmska kolaboracija istraživat će ljudski genom, koristeći znanost, povijest i osobne priče. Bit će također i riječi o znanosti vezanoj za ljudske gene, uključujući njihov utjecaj na same bolesti. U dokumentarcu će se pronaći prostora i za približavanje povijesti istraživanja gena, od ranih lovaca na gene do utrke prema dekodiranju čitavog ljudskog genoma.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije