Početna Vijesti Novi dokumentarni projekt Kena Burnsa

Novi dokumentarni projekt Kena Burnsa

-

Legendarni američki dokumentarist Ken Burns (“The Civil War”, “The War”, “Baseball”, “The Vietnam War”…) obznanio je svoj najnoviji projekt koji bi na male PBS-ove ekrane trebao stići u proljeće 2020. godine.

Trosatni film “Ken Burns Presents the Gene: An Intimate History” inspiriran je knjigom indijsko-američkog doktora, biologa i onkologa Siddharthe Mukherjeeja, “The Gene: An Intimate History”, koji je 2011. godine dobio Pulitzerovu nagradu za svoje ranije književno ostvarenje “The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer”. Na istoimenom su pak dokumentarcu Mukherjee i Burns – u ulozi scenarista – surađivali 2015. godine, također pod produkcijskim patronatom PBS-a.

Njihova najnovija filmska kolaboracija istraživat će ljudski genom, koristeći znanost, povijest i osobne priče. Bit će također i riječi o znanosti vezanoj za ljudske gene, uključujući njihov utjecaj na same bolesti. U dokumentarcu će se pronaći prostora i za približavanje povijesti istraživanja gena, od ranih lovaca na gene do utrke prema dekodiranju čitavog ljudskog genoma.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pokreću se koronavirusom odgođena najnovija izdanja Pulskog filmskog festivala, odnosno Motovun Film Festivala.

“Što je film? (ep. 13): Faktografski ili dokumentarni film” – Vrijeme i istina

U posljednjim ovosezonskim "Prozorima" naglasak je stavljen na epizodu serijala "Što je film?" (1987) voditelja Ante Peterlića.