Početna Najave 12. DORF: OFF DORF u Primoštenu i Vinkovcima

12. DORF: OFF DORF u Primoštenu i Vinkovcima

-

Nakon četiri večeri zagrijavanja u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara u Zagrebu, ovogodišnji program 12. Festivala dokumentarnog rock filma – DORF nastavlja se u kolovozu, najprije u Primoštenu (4. – 6.8.), potom i u Vinkovcima (23. – 25.8.).

Popratni DORF-ov program, OFF DORF 2018 kao jedan od najvažnijih kotačića uključuje “Tajnu povijest DORF-a” powered by PechaKucha, koja će održati prezentaciju u spomenutom dalmatinskom gradu 5. kolovoza. Vinkovci će isti događaj ugostiti petnaestak dana kasnije, točnije 23. kolovoza. U ugodnom druženju i opuštenom ambijentu, organizatori najavljuju drage prijatelje DORF-a i suradnike u zanimljivom formatu. O čemu se točno radi? Koncept “20 slika u 20 sekundi” u kojem će odabrani pojedinci pod voditeljskom palicom Marija Kovača predstaviti i ispričati svoju priču, zadan je Mati Škugoru, Philu Coxu, Voji Šindoliću, Varji Močnik, Martinu Peranoviću i drugim prijateljima festivala.

Nakon projekcija u Primoštenu, na otvorenju će 4. kolovoza nastupiti DJ Smeđi Šećer, dragi gost svih rasplesanih ljetnih plaža, čiji retro set fantastičnih hitova iz kataloga ex-YU funka i soula već godinama plijeni pozornost svih ljubitelja dobrog zvuka i opsesivno-kompulzivnih sakupljača vinilnih ploča. Večer poslije, mjesto za pultom zauzet će već kućni SuperUho DJ Per Le Cler iz Šibenika. Cijeli primoštenski vikend za VJ-ing na plaži zadužena je mlada i talentirana Klara Bilić iz Zagreba.

Još jednom podsjećamo, filmski program 12. DORF-a na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primoštenu održat će se od 4. do 6. kolovoza, uz projekcije glazbenih dokumentarnih filmova i spomenuti OFF DORF program. Završni dio ovogodišnjeg festivalskog izdanja rezerviran je za Vinkovce, od 23. do 25. kolovoza u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

Festival otvara regionalna premijera dokumentarca o kultnoj američkoj funk megazvijezdi Betty Davis, “Betty: Kažu da sam drukčija” / “Betty: They Say I’m Different” (2017) britanskog autora Philipa Coxa, koji će biti gost ovogodišnjeg DORF-a. Od službenog regionalnog natjecateljskog dokumentarnog programa, kao jednu od glavnih atrakcija treba izdvojiti “Glasnije od oružja” (Factum, 2017.) hrvatskog redatelja Miroslava Sikavice o ratnom soundtracku Domovinskog rata početkom devedesetih.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski dokumentarci na posebnom izdanju ZagrebDoxa

U sklopu ovogodišnjeg posebnog izdanja ZagrebDoxa (4. - 11.10.) bit će prikazano dvanaest hrvatskih filmova.

Otvorene prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Otvorene su prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva, koja će se održati u Buzetu.

Dodijeljeni 72. Kreativni Emmyji i 41. Emmyji za najbolje vijesti i dokumentarne filmove

Doznali smo pobjednike 72. Kreativnih Emmyja i 41. Emmyja za najbolje vijesti i dokumentarne filmove.

U utorak počinje 4. Arteria – tjedan filma o umjetnicima

Ovog utorka u Zagrebu počinje četvrta Arteria - tjedan filma o umjetnicima u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC).

“Inconvenient Indian” do glavne doku-nagrade 45. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Prije nekoliko dana dodjelom nagrada i priznanja završio je 45. Međunarodni filmski festival u Torontu (10. - 19.9.).

U petak se ponovno otvaraju vrata Dokukina KIC

U petak, 25. rujna ponovno se otvaraju vrata Dokukina KIC, jedinstvenog kina specijaliziranog za dokumentarce u centru Zagreba.

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.