PočetnaNajave12. DORF: OFF DORF u Primoštenu i Vinkovcima

12. DORF: OFF DORF u Primoštenu i Vinkovcima

-

Nakon četiri večeri zagrijavanja u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara u Zagrebu, ovogodišnji program 12. Festivala dokumentarnog rock filma – DORF nastavlja se u kolovozu, najprije u Primoštenu (4. – 6.8.), potom i u Vinkovcima (23. – 25.8.).

Popratni DORF-ov program, OFF DORF 2018 kao jedan od najvažnijih kotačića uključuje “Tajnu povijest DORF-a” powered by PechaKucha, koja će održati prezentaciju u spomenutom dalmatinskom gradu 5. kolovoza. Vinkovci će isti događaj ugostiti petnaestak dana kasnije, točnije 23. kolovoza. U ugodnom druženju i opuštenom ambijentu, organizatori najavljuju drage prijatelje DORF-a i suradnike u zanimljivom formatu. O čemu se točno radi? Koncept “20 slika u 20 sekundi” u kojem će odabrani pojedinci pod voditeljskom palicom Marija Kovača predstaviti i ispričati svoju priču, zadan je Mati Škugoru, Philu Coxu, Voji Šindoliću, Varji Močnik, Martinu Peranoviću i drugim prijateljima festivala.

Nakon projekcija u Primoštenu, na otvorenju će 4. kolovoza nastupiti DJ Smeđi Šećer, dragi gost svih rasplesanih ljetnih plaža, čiji retro set fantastičnih hitova iz kataloga ex-YU funka i soula već godinama plijeni pozornost svih ljubitelja dobrog zvuka i opsesivno-kompulzivnih sakupljača vinilnih ploča. Večer poslije, mjesto za pultom zauzet će već kućni SuperUho DJ Per Le Cler iz Šibenika. Cijeli primoštenski vikend za VJ-ing na plaži zadužena je mlada i talentirana Klara Bilić iz Zagreba.

Još jednom podsjećamo, filmski program 12. DORF-a na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primoštenu održat će se od 4. do 6. kolovoza, uz projekcije glazbenih dokumentarnih filmova i spomenuti OFF DORF program. Završni dio ovogodišnjeg festivalskog izdanja rezerviran je za Vinkovce, od 23. do 25. kolovoza u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

Festival otvara regionalna premijera dokumentarca o kultnoj američkoj funk megazvijezdi Betty Davis, “Betty: Kažu da sam drukčija” / “Betty: They Say I’m Different” (2017) britanskog autora Philipa Coxa, koji će biti gost ovogodišnjeg DORF-a. Od službenog regionalnog natjecateljskog dokumentarnog programa, kao jednu od glavnih atrakcija treba izdvojiti “Glasnije od oružja” (Factum, 2017.) hrvatskog redatelja Miroslava Sikavice o ratnom soundtracku Domovinskog rata početkom devedesetih.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije