PočetnaNajave12. DORF: OFF DORF u Primoštenu i Vinkovcima

12. DORF: OFF DORF u Primoštenu i Vinkovcima

-

Nakon četiri večeri zagrijavanja u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara u Zagrebu, ovogodišnji program 12. Festivala dokumentarnog rock filma – DORF nastavlja se u kolovozu, najprije u Primoštenu (4. – 6.8.), potom i u Vinkovcima (23. – 25.8.).

Popratni DORF-ov program, OFF DORF 2018 kao jedan od najvažnijih kotačića uključuje “Tajnu povijest DORF-a” powered by PechaKucha, koja će održati prezentaciju u spomenutom dalmatinskom gradu 5. kolovoza. Vinkovci će isti događaj ugostiti petnaestak dana kasnije, točnije 23. kolovoza. U ugodnom druženju i opuštenom ambijentu, organizatori najavljuju drage prijatelje DORF-a i suradnike u zanimljivom formatu. O čemu se točno radi? Koncept “20 slika u 20 sekundi” u kojem će odabrani pojedinci pod voditeljskom palicom Marija Kovača predstaviti i ispričati svoju priču, zadan je Mati Škugoru, Philu Coxu, Voji Šindoliću, Varji Močnik, Martinu Peranoviću i drugim prijateljima festivala.

Nakon projekcija u Primoštenu, na otvorenju će 4. kolovoza nastupiti DJ Smeđi Šećer, dragi gost svih rasplesanih ljetnih plaža, čiji retro set fantastičnih hitova iz kataloga ex-YU funka i soula već godinama plijeni pozornost svih ljubitelja dobrog zvuka i opsesivno-kompulzivnih sakupljača vinilnih ploča. Večer poslije, mjesto za pultom zauzet će već kućni SuperUho DJ Per Le Cler iz Šibenika. Cijeli primoštenski vikend za VJ-ing na plaži zadužena je mlada i talentirana Klara Bilić iz Zagreba.

Još jednom podsjećamo, filmski program 12. DORF-a na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primoštenu održat će se od 4. do 6. kolovoza, uz projekcije glazbenih dokumentarnih filmova i spomenuti OFF DORF program. Završni dio ovogodišnjeg festivalskog izdanja rezerviran je za Vinkovce, od 23. do 25. kolovoza u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

Festival otvara regionalna premijera dokumentarca o kultnoj američkoj funk megazvijezdi Betty Davis, “Betty: Kažu da sam drukčija” / “Betty: They Say I’m Different” (2017) britanskog autora Philipa Coxa, koji će biti gost ovogodišnjeg DORF-a. Od službenog regionalnog natjecateljskog dokumentarnog programa, kao jednu od glavnih atrakcija treba izdvojiti “Glasnije od oružja” (Factum, 2017.) hrvatskog redatelja Miroslava Sikavice o ratnom soundtracku Domovinskog rata početkom devedesetih.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator

Otvorene su prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator.

Hrvatska koprodukcija u programu 73. Berlinalea

U sklopu ovogodišnjeg Berlinalea, hrvatska će dokumentaristika biti zastupljena s jednim filmom, "Između revolucija" (2023) Vlada Petrija.

“38 at the Garden” – Osjetilo se i u Zagrebu

"38 at the Garden" (2022) debitantskog redatelja Franka Chija bavi se poznatim fenomenom košarkaškog "Linsanityja".

“All That Breathes” – Do neba i nazad

Za Oscara nominirani "All That Breathes" (2022) indijskog filmaša Shaunaka Sena, jedan je od najboljih dokumentaraca 2022. godine.

39. Sundance Film Festival: Velike nagrade doku-žirija filmovima “Going to Mars” i “The Eternal Memory”

Na 39. Sundance Film Festivalu Velike nagrade doku-žirija pripale su filmovima "Going to Mars" i "The Eternal Memory".

Nagrade za hrvatske projekte na industrijskom ogranku 34. Filmskog festivala u Trstu

Na trinaestom izdanju industrijskog programa "When East Meets West" 34. Filmskog festivala u Trstu nagrađena su i dva hrvatska projekta.

Tko će osvojiti ovogodišnjeg kratkometražnog doku-Oscara?

Pogledali smo svih pet ovogodišnjih kandidata za nagradu Oscar u kratkometražnoj konkurenciji dokumentarnog filma.

Poznate (dokumentarne) nominacije 95. Oscara

Poznate su nominacije za 95. nagrade Oscar, čija će se svečanost održati 12. ožujka u losanđeleškom Dolby Theatreu.

“Fire of Love” – U vulkanskom grotlu

"Fire of Love" (2022) američke redateljice Sare Dose prati putešesvije francuskih vulkanologa i bračnog para Krafft.

“Only the Devil Lives Without Hope” Magnusa Gerttena na programu Al Jazeere Balkans

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje i dokumentarac "Only the Devil Lives Without Hope" (2020) švedskog autora Magnusa Gerttena.