Tolerancija, ravnopravnost, jednakost, istina, pravednost… sve su to sinonimi jedinstvenog događanja na svjetskom nivou – Festivala tolerancije – Festivala židovskog filma Zagreb koji će se jedanaestu godinu zaredom održati u Zagrebu, od 8. do 14. travnja 2017.

Kroz bogati filmski i popratni program festivalu je cilj širiti istinu i sjećanje na žrtve holokausta te osvještavanje i usvajanje tolerancije u svakodnevnom životu. Predvođen dvostrukim dobitnikom Oscara, Brankom Lustigom, festival su do sada podržala zvučna imena istaknutih filmskih stvaratelja poput Stevena SpielbergaStefana RuzowitzkogStellana SkarsgårdaLiama Neesona, Ralpha Fiennesa, Rade Šerbedžije, Volkera Schlöndorffa i Istvana Szabe.

Filmske projekcije ukupno je kroz godine posjetilo više od 120 tisuća ljudi, dok ih je na edukacijskim jutrima dosad sudjelovalo preko 20 tisuća. Jedanaesto izdanje Festivala tolerancije donosi šezdesetak filmova, dvije izložbe, koncerte, predstavljanje knjiga, edukacijska jutra s Brankom Lustigom i Danielom Wildmannom, okrugli stol i čak osam diskusija o društveno angažiranim temama. Uvertira u ovogodišnja festivalska događanja bit će otvorenje izložbe Arika Brauera, 3. travnja u Muzeju za umjetnost i obrt.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here