Početna Najave 7. UnderhillFest: "Kandidat" i "Bolesno" u Podgorici

7. UnderhillFest: “Kandidat” i “Bolesno” u Podgorici

-

Premijera crnogorskog filma “Transformersi: Megdan polje Podgorica” (2016) redatelja Dušana Vulekovića otvorit će 7. Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma – UnderhillFest – 2. lipnja u podgoričkom Cineplexxu od 20 sati – objavljeno je jučer na press konferenciji u glavnom crnogorskom gradu na kojoj je nazočilo vodstvo festivala na čelu s umjetničkim direktorom, Vukom Perovićem.

Film je priča o mladom umjetniku Danilu Baletiću, autoru ogromnih robota – Transformersa, napravljenih od starih dijelova automobila, kamiona i raznih mašina s otpada.

Od 3. do 9. lipnja projekcije će biti održane u vrtu caffe-bara “Soul II Soul”, a kao i ranijih godina filmovi su podijeljeni u tri kategorije: Međunarodnu, Regionalnu i Nenatjecateljsku.

U Međunarodnoj selekciji 7. UnderhillFesta bit će, primjerice, prikazani filmovi “Ispod sunca” / “Under the Sun” / “V luchakh solnca” (2015) Vitalija Manskog, “Čopor” / “The Wolfpack” (2015) Crystal Moselle, “Braća” / “Brothers” / “Bracia” (2015) Wojciecha Starona i mnogi drugi.

Regionalnu selekciju sačinjavaju i hrvatski “Kandidat” (2016) Tomislava Pulića i Roberta Tomića Zubera te “Bolesno” (2015) Hrvoja Mabića, dok će se na repertoaru festivala naći i nagrađivani “Flotel Europa” (2015) Vladimira Tomića.

UF je ove godine svojoj publici namijenio i pet kratkometražnih filmova, a taj program se realizira u suradnji s Dokufestom iz Prizrena.

O nagradama u Međunarodnoj i Regionalnoj selekciji odlučivat će pak žiri koji sačinjavaju redatelji Dušan Kasalica (Crna Gora), Tamara Drakulić (Crna Gora) i Igor Bezinović (Hrvatska). Više informacija o festivalu na službenoj Facebook stranici UnderhillFesta.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski filmovi na Doclisboi i Jihlavi

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno Posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

U petak i subotu (16. i 17.10.) održat će se deveta SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split