Početna Najave 7. UnderhillFest: "Kandidat" i "Bolesno" u Podgorici

7. UnderhillFest: “Kandidat” i “Bolesno” u Podgorici

-

Premijera crnogorskog filma “Transformersi: Megdan polje Podgorica” (2016) redatelja Dušana Vulekovića otvorit će 7. Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma – UnderhillFest – 2. lipnja u podgoričkom Cineplexxu od 20 sati – objavljeno je jučer na press konferenciji u glavnom crnogorskom gradu na kojoj je nazočilo vodstvo festivala na čelu s umjetničkim direktorom, Vukom Perovićem.

Film je priča o mladom umjetniku Danilu Baletiću, autoru ogromnih robota – Transformersa, napravljenih od starih dijelova automobila, kamiona i raznih mašina s otpada.

Od 3. do 9. lipnja projekcije će biti održane u vrtu caffe-bara “Soul II Soul”, a kao i ranijih godina filmovi su podijeljeni u tri kategorije: Međunarodnu, Regionalnu i Nenatjecateljsku.

U Međunarodnoj selekciji 7. UnderhillFesta bit će, primjerice, prikazani filmovi “Ispod sunca” / “Under the Sun” / “V luchakh solnca” (2015) Vitalija Manskog, “Čopor” / “The Wolfpack” (2015) Crystal Moselle, “Braća” / “Brothers” / “Bracia” (2015) Wojciecha Starona i mnogi drugi.

Regionalnu selekciju sačinjavaju i hrvatski “Kandidat” (2016) Tomislava Pulića i Roberta Tomića Zubera te “Bolesno” (2015) Hrvoja Mabića, dok će se na repertoaru festivala naći i nagrađivani “Flotel Europa” (2015) Vladimira Tomića.

UF je ove godine svojoj publici namijenio i pet kratkometražnih filmova, a taj program se realizira u suradnji s Dokufestom iz Prizrena.

O nagradama u Međunarodnoj i Regionalnoj selekciji odlučivat će pak žiri koji sačinjavaju redatelji Dušan Kasalica (Crna Gora), Tamara Drakulić (Crna Gora) i Igor Bezinović (Hrvatska). Više informacija o festivalu na službenoj Facebook stranici UnderhillFesta.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

36. Nagrade za dokumentarni film IDA: “Crip Camp” najbolji dokumentarac, Garrett Bradley naj-redatelj

Na 36. Nagradama za dokumentarni film "Crip Camp" je proglašen najboljim dokumentarcem, Garret Bradley redateljem.

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje filmove o koronavirusu, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala "Black France".

Dva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

Dva hrvatska dokumentarca prikazat će se u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu.

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.