Početna Najave 7. UnderhillFest: "Kandidat" i "Bolesno" u Podgorici

7. UnderhillFest: “Kandidat” i “Bolesno” u Podgorici

-

Premijera crnogorskog filma “Transformersi: Megdan polje Podgorica” (2016) redatelja Dušana Vulekovića otvorit će 7. Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma – UnderhillFest – 2. lipnja u podgoričkom Cineplexxu od 20 sati – objavljeno je jučer na press konferenciji u glavnom crnogorskom gradu na kojoj je nazočilo vodstvo festivala na čelu s umjetničkim direktorom, Vukom Perovićem.

Film je priča o mladom umjetniku Danilu Baletiću, autoru ogromnih robota – Transformersa, napravljenih od starih dijelova automobila, kamiona i raznih mašina s otpada.

Od 3. do 9. lipnja projekcije će biti održane u vrtu caffe-bara “Soul II Soul”, a kao i ranijih godina filmovi su podijeljeni u tri kategorije: Međunarodnu, Regionalnu i Nenatjecateljsku.

U Međunarodnoj selekciji 7. UnderhillFesta bit će, primjerice, prikazani filmovi “Ispod sunca” / “Under the Sun” / “V luchakh solnca” (2015) Vitalija Manskog, “Čopor” / “The Wolfpack” (2015) Crystal Moselle, “Braća” / “Brothers” / “Bracia” (2015) Wojciecha Starona i mnogi drugi.

Regionalnu selekciju sačinjavaju i hrvatski “Kandidat” (2016) Tomislava Pulića i Roberta Tomića Zubera te “Bolesno” (2015) Hrvoja Mabića, dok će se na repertoaru festivala naći i nagrađivani “Flotel Europa” (2015) Vladimira Tomića.

UF je ove godine svojoj publici namijenio i pet kratkometražnih filmova, a taj program se realizira u suradnji s Dokufestom iz Prizrena.

O nagradama u Međunarodnoj i Regionalnoj selekciji odlučivat će pak žiri koji sačinjavaju redatelji Dušan Kasalica (Crna Gora), Tamara Drakulić (Crna Gora) i Igor Bezinović (Hrvatska). Više informacija o festivalu na službenoj Facebook stranici UnderhillFesta.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Poznat žiri 21. Mediteran Film Festivala

Poznat je i žiri 21. Mediteran Film Festivala, koji će se od 19. do 22. kolovoza održati u Širokom Brijegu.

Jelena Androić: “Mač opće neizvjesnosti još uvijek visi nad našim glavama”

Izvršna direktorica Liburnia Film Festivala za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje festivala, koje nastaje u nikad težim općim uvjetima.

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.