PočetnaNajave7. UnderhillFest: "Kandidat" i "Bolesno" u Podgorici

7. UnderhillFest: “Kandidat” i “Bolesno” u Podgorici

-

Premijera crnogorskog filma “Transformersi: Megdan polje Podgorica” (2016) redatelja Dušana Vulekovića otvorit će 7. Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma – UnderhillFest – 2. lipnja u podgoričkom Cineplexxu od 20 sati – objavljeno je jučer na press konferenciji u glavnom crnogorskom gradu na kojoj je nazočilo vodstvo festivala na čelu s umjetničkim direktorom, Vukom Perovićem.

Film je priča o mladom umjetniku Danilu Baletiću, autoru ogromnih robota – Transformersa, napravljenih od starih dijelova automobila, kamiona i raznih mašina s otpada.

Od 3. do 9. lipnja projekcije će biti održane u vrtu caffe-bara “Soul II Soul”, a kao i ranijih godina filmovi su podijeljeni u tri kategorije: Međunarodnu, Regionalnu i Nenatjecateljsku.

U Međunarodnoj selekciji 7. UnderhillFesta bit će, primjerice, prikazani filmovi “Ispod sunca” / “Under the Sun” / “V luchakh solnca” (2015) Vitalija Manskog, “Čopor” / “The Wolfpack” (2015) Crystal Moselle, “Braća” / “Brothers” / “Bracia” (2015) Wojciecha Starona i mnogi drugi.

Regionalnu selekciju sačinjavaju i hrvatski “Kandidat” (2016) Tomislava Pulića i Roberta Tomića Zubera te “Bolesno” (2015) Hrvoja Mabića, dok će se na repertoaru festivala naći i nagrađivani “Flotel Europa” (2015) Vladimira Tomića.

UF je ove godine svojoj publici namijenio i pet kratkometražnih filmova, a taj program se realizira u suradnji s Dokufestom iz Prizrena.

O nagradama u Međunarodnoj i Regionalnoj selekciji odlučivat će pak žiri koji sačinjavaju redatelji Dušan Kasalica (Crna Gora), Tamara Drakulić (Crna Gora) i Igor Bezinović (Hrvatska). Više informacija o festivalu na službenoj Facebook stranici UnderhillFesta.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije