Početna Najave Dokukino KIC: Zatvaranje sezone uz "Braću" Wojciecha Starońa

Dokukino KIC: Zatvaranje sezone uz “Braću” Wojciecha Starońa

-

Kraj sezone u Dokukino KIC obilježit će projekcije dokumentarnog filma “Braća” / “Brothers” / “Bracia” (2015) poljskog dokumentarista Wojciecha Starońa. Film je nastajao sedam godina, a prikazuje vizualno evokativnu intimnu priču jednog jednostavnog, a opet duboko kompleksnog odnosa.

Braća Mieczysław i Alfons Kułakowski deportirani su kao djeca s čitavom obitelji u sibirski gulag. Krajem Drugog svjetskog rata uspjeli su se dokopati slobode, pa je Alfons postao cijenjeni slikar, a Mieczyslaw priznati kartograf. Nakon osamdeset godina egzila vraćaju se iz Kazahstana u Poljsku sa skoro devedeset proljeća na leđima. Kao i nebrojeno puta prije, sada moraju zajedno početi ispočetka.

“Braća” su hrvatsku premijeru doživjela na 13. Human Rights Film Festivalu, a dokumentarac je od većih nagrada zabilježio dvije nagrade na DOK Leipzigu (Zlatna golubica za najbolji dokumentarni film i Nagrada Ekumenskog žirija), odnosno Locarnu (Critics Week nagrada). U Dokukinu KIC film možete pogledati u petak, 12.7., od 19 sati; odnosno u subotu, 13.7., od 21 sat.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.

Dodjelom nagrada i priznanja završen 3. AJB DOC

Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je završen 3. AJB DOC.

Završen SKORO 15. DOKUart

Prvim bjelovarskim auto–kinom u nedjelju, 13. rujna, završen je SKORO 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma.

3. AJB DOC: “Uhvaćeni u mreži” – Vjera u ljudski rod

"Caught in the Net" (2020) ostvario je svoju plemenitu edukacijsku, društveno korisnu namjenu, što zaslužuje nemalu pohvalu.

Posebno izdanje ZagrebDoxa od 4. do 11. listopada

Ovogodišnje posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu

3. AJB DOC: “Galeb” – Mudrac imperijalnog ega

Izgrađen 1937. u Italiji, brod Galeb je poslije Drugog svjetskog rata preuređen u školski brod Jugoslavenske ratne mornarice i ploveću rezidenciju maršala Tita.

Objavljena selekcija 29. Dana hrvatskog filma

Jučer (petak, 11.9.) je službeno objavljena selekcija 29. izdanja Dana hrvatskog filma, koje će se od 16. do 19. rujna 2020 godine održati u kinu Tuškanac.