PočetnaNajaveDokukino KIC: Zatvaranje sezone uz "Braću" Wojciecha Starońa

Dokukino KIC: Zatvaranje sezone uz “Braću” Wojciecha Starońa

-

Kraj sezone u Dokukino KIC obilježit će projekcije dokumentarnog filma “Braća” / “Brothers” / “Bracia” (2015) poljskog dokumentarista Wojciecha Starońa. Film je nastajao sedam godina, a prikazuje vizualno evokativnu intimnu priču jednog jednostavnog, a opet duboko kompleksnog odnosa.

Braća Mieczysław i Alfons Kułakowski deportirani su kao djeca s čitavom obitelji u sibirski gulag. Krajem Drugog svjetskog rata uspjeli su se dokopati slobode, pa je Alfons postao cijenjeni slikar, a Mieczyslaw priznati kartograf. Nakon osamdeset godina egzila vraćaju se iz Kazahstana u Poljsku sa skoro devedeset proljeća na leđima. Kao i nebrojeno puta prije, sada moraju zajedno početi ispočetka.

“Braća” su hrvatsku premijeru doživjela na 13. Human Rights Film Festivalu, a dokumentarac je od većih nagrada zabilježio dvije nagrade na DOK Leipzigu (Zlatna golubica za najbolji dokumentarni film i Nagrada Ekumenskog žirija), odnosno Locarnu (Critics Week nagrada). U Dokukinu KIC film možete pogledati u petak, 12.7., od 19 sati; odnosno u subotu, 13.7., od 21 sat.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije