Početna Najave Kratki na brzinu: Treće izdanje "Kratkih" u Zagrebu i Sv. Ivanu Zelini

Kratki na brzinu: Treće izdanje “Kratkih” u Zagrebu i Sv. Ivanu Zelini

-

Revija kratkih filmova Kratki na brzinu (Zagreb, 10. – 11.5; Sv. Ivan Zelina, 12. – 15.5.) već treću godinu okuplja filmske amatere, profesionalce i entuzijaste u Sv. Ivanu Zelini s ciljem edukacije, druženja te upoznavanja javnosti s bogatom ponudom domaće kratkofilmske produkcije.

Kratki na brzinu svake godine obogaćuju svoj program pa tako i ovogodišnja Revija donosi niz noviteta u vidu radionica i aktivnosti koje će ispuniti očekivanja svih malih i velikih kreativaca. Osim glavnog natjecateljskog programa kratkih filmova u trajanju do 20 minuta, koji će se održati u novoobnovljenom kinu Zelina, između projekcija moći će se pogledati i kratki talijanskih filmovi.

Za noćne ptice osmišljeni su Late Night Film Talks – kasnovečernja neformalna druženja i idealna uvertira za partyje koji će se održavati svake večeri trajanja Revije. Razgovori će se odvijati u opuštenoj i duhovitoj atmosferi, a u njima će sudjelovati Rade Šerbedžija, kao i druga renomirana glumačka imena poput Tihane Lazović koja je ovogodišnja predsjednica žirija.

Jedan od važnijih popratnih programa Kratkih je Škola kratkog filma namijenjena djeci i mladima od 10 do 16 godina. Program je potpuno besplatan, a polaznici će za vrijeme trajanja Škole filma od 7.–14. svibnja 2016. proći kroz sve korake izrade kratkometražnog filmskog ostvarenja – te ih naposljetku i snimiti.

“Ova godina donosi nam najviše do sada. Filmski program nikada nije bio bogatiji; 55 kratkih filmova smo odabrali za glavni natjecateljski program, plus jedan koji ulazi izravno – a to je naš pobjednik prošlogodišnjeg Croatian Short Pitcha.

“Tu je i niz popratnih programa u kojima će svaki filmski entuzijast pronaći nešto za sebe. Iznimno nas veseli sve veći odaziv talentiranih kreativaca koji svojim napretkom i uspjehom pokazuju da smo stvorili kvalitetno mjesto edukacije i kreativnog razvoja”, izjavio je umjetnički direktor Kratkih na brzinu, Toma Zidić.

Potpuni novitet ovogodišnjeg festivala je Casting Workshop – radionica koja će uz mentorstvo dviju casting menadžerica s dugogodišnjim iskustvom, Martine Subašić (Casting.hr) i Suzane Zubčić (Val produkcija), podučavati vještinama koje će svim prijavljenim glumcima i glumicama pomoći da sljedeći put zablistaju na audiciji.

Svi prijavljeni imat će priliku upoznati se s filmskim profesionalcima, gostima Kratkog na brzinu u jednosatnom organiziranom 1na1 druženju. Cilj je razvijanje networkinga između što većeg broja profesionalaca, glumaca, scenarista, redatelja, producenata i casting managera, odnosno  svih uključenih u proces stvaranja filmova.

Za sve kreativce čiji su projekti u fazi scenarija, osmišljen je Croatian Short Pitch, program razvoja projekata i scenarija čiji će finalisti pred žirijem unutar pet minuta predstavljati svoje radove, a pobjednik će dobiti novčanu nagradu za daljnji razvoj projekta te besplatni najam opreme za snimanje filma.

Ako niste u mogućnosti posjetiti Zelinu, možete sudjelovati u popratnim programima Revije koji će se održati u Zagrebu, 10. i 11. svibnja, gdje ćete imati priliku pogledati izbor kratkih filmova Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Jihlava, kao i kratke studentske filmove s renomirane australske filmske škole AFTRS Sydney.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Case study “Jedne od nas”: Zahvatiti šire od filmske slike

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu održan je i case study dokumentarnog filma "Jedne od nas" (2020) hrvatskog redatelja Đure Gavrana.

Hrvatski filmovi na Doclisboi, Jihlavi i Viennaleu

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.