Pišu: Dokumentarni.net / H.K.

U nedjelju je završeno treće izdanje Revije hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu (Zagreb, 10. – 11.5.; Sv. Ivan Zelina, 13. – 15.5.) na kojem je ove godine prikazano ukupno 56 HR-kratkiša, među kojima i deset dokumentarnih.

Članovi ovogodišnjeg žirija – Tihana Lazović, Andrej Korovljev i Igor Bezinović Nagradu za najbolji dokumentarni film ovogodišnjih Kratkih dodijelili su Marku Modriću i njegovom ostvarenju “Communicatio” (Kinoklub Zagreb), koji govori o suživotu gluhonijemog studenta i australskog glazbenika na festivalu u Pazinu.

Nagradu za najbolji pitch osvojila je Dora Šustić za projekt “Majdine poze”, a nagrađenoj je pripala novčana nagrada u iznosu od tri tisuće kuna koju dodjeljuje sama Revija. Šustić je također zaradila i besplatan najam osnovne opreme za snimanje filma koju je osigurala Sekevenca produkcija.

Više informacija o ovogodišnjem programu doznajte u jednoj od naših prethodnih objava, dok intervju s umjetničkim direktorom Kratkih na brzinu, Tomom Zidićom, pročitajte na sljedećoj poveznici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here