Početna Vijesti Are You Syrious? vikend u Dokukinu za pomoć izbjeglicama

Are You Syrious? vikend u Dokukinu za pomoć izbjeglicama

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Sirijska ljubavna priča”

Ovaj Dokukino KIC vikend bit će posvećen izbjeglicama iz ratnih zemalja čija borba za bolji život još nije završila. U sklopu programa “Are You Syrious?” bit će prikazani dokumentarci “Sklonište” / “The Shelter” / “L’abri” (Fernand Melgar, 2014.) te “Sirijska ljubavna priča” / “A Syrian Love Story” (Sean McAllister, 2015.).

Oba filma mogli smo gledati na nedavno završenom 13. Human Rights Film Festivalu, a oni koji su ih tamo propustili, imaju priliku u subotu i nedjelju nadoknaditi gradivo u Preradovićevoj 5.

Program počinje danas u 18 sati projekcijom “Skloništa”, nakon čega slijedi okrugli stol na kojem će gostovati aktivisti udruge Are You Syrious?: Milena Zajović, Luka Juranić, Emir Omanović i Sara Sharifi.

Udruga koja je prije samo tri mjeseca započela kao neformalna građanska inicijativa, unijela je velike promjene i organizaciju u prikupljanju i pružanju pomoći za izbjeglice u svim državama tzv. Balkanske rute, a svoje će iskustvo podijeliti s publikom. Na okruglom stolu također će gostivati i Sara Kekuš, predstavnica Inicijative “Dobrodošli!” i Centra za mirovne studije koji izbjegličku krizu prati od njenih početaka.

Od 21 sat započinje “Sirijska ljubavna priča”, a važno je napomenuti kako se cijeli vikend od 17 do 22 sata prikupljaju donacije za izbjeglice na blagajni Dokukina KIC. Karte za filmove možete zamijeniti potrepštinama poput zimskih čizama, cipela ili ruksaka, koji su izbjeglicama trenutno najpotrebniji.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.