PočetnaVijestiAre You Syrious? vikend u Dokukinu za pomoć izbjeglicama

Are You Syrious? vikend u Dokukinu za pomoć izbjeglicama

|

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Sirijska ljubavna priča”

Ovaj Dokukino KIC vikend bit će posvećen izbjeglicama iz ratnih zemalja čija borba za bolji život još nije završila. U sklopu programa “Are You Syrious?” bit će prikazani dokumentarci “Sklonište” / “The Shelter” / “L’abri” (Fernand Melgar, 2014.) te “Sirijska ljubavna priča” / “A Syrian Love Story” (Sean McAllister, 2015.).

Oba filma mogli smo gledati na nedavno završenom 13. Human Rights Film Festivalu, a oni koji su ih tamo propustili, imaju priliku u subotu i nedjelju nadoknaditi gradivo u Preradovićevoj 5.

Program počinje danas u 18 sati projekcijom “Skloništa”, nakon čega slijedi okrugli stol na kojem će gostovati aktivisti udruge Are You Syrious?: Milena Zajović, Luka Juranić, Emir Omanović i Sara Sharifi.

Udruga koja je prije samo tri mjeseca započela kao neformalna građanska inicijativa, unijela je velike promjene i organizaciju u prikupljanju i pružanju pomoći za izbjeglice u svim državama tzv. Balkanske rute, a svoje će iskustvo podijeliti s publikom. Na okruglom stolu također će gostivati i Sara Kekuš, predstavnica Inicijative “Dobrodošli!” i Centra za mirovne studije koji izbjegličku krizu prati od njenih početaka.

Od 21 sat započinje “Sirijska ljubavna priča”, a važno je napomenuti kako se cijeli vikend od 17 do 22 sata prikupljaju donacije za izbjeglice na blagajni Dokukina KIC. Karte za filmove možete zamijeniti potrepštinama poput zimskih čizama, cipela ili ruksaka, koji su izbjeglicama trenutno najpotrebniji.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.