Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Sirijska ljubavna priča”

Ovaj Dokukino KIC vikend bit će posvećen izbjeglicama iz ratnih zemalja čija borba za bolji život još nije završila. U sklopu programa “Are You Syrious?” bit će prikazani dokumentarci “Sklonište” / “The Shelter” / “L’abri” (Fernand Melgar, 2014.) te “Sirijska ljubavna priča” / “A Syrian Love Story” (Sean McAllister, 2015.).

Oba filma mogli smo gledati na nedavno završenom 13. Human Rights Film Festivalu, a oni koji su ih tamo propustili, imaju priliku u subotu i nedjelju nadoknaditi gradivo u Preradovićevoj 5.

Program počinje danas u 18 sati projekcijom “Skloništa”, nakon čega slijedi okrugli stol na kojem će gostovati aktivisti udruge Are You Syrious?: Milena Zajović, Luka Juranić, Emir Omanović i Sara Sharifi.

Udruga koja je prije samo tri mjeseca započela kao neformalna građanska inicijativa, unijela je velike promjene i organizaciju u prikupljanju i pružanju pomoći za izbjeglice u svim državama tzv. Balkanske rute, a svoje će iskustvo podijeliti s publikom. Na okruglom stolu također će gostivati i Sara Kekuš, predstavnica Inicijative “Dobrodošli!” i Centra za mirovne studije koji izbjegličku krizu prati od njenih početaka.

Od 21 sat započinje “Sirijska ljubavna priča”, a važno je napomenuti kako se cijeli vikend od 17 do 22 sata prikupljaju donacije za izbjeglice na blagajni Dokukina KIC. Karte za filmove možete zamijeniti potrepštinama poput zimskih čizama, cipela ili ruksaka, koji su izbjeglicama trenutno najpotrebniji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here