PočetnaVijesti"Ljubi bližnjega svoga" najbolji dokumentarac 2. Star Film Festa

“Ljubi bližnjega svoga” najbolji dokumentarac 2. Star Film Festa

|

Foto: Star Film Fest

U Sisku je u subotu svečano zatvoren drugi po redu Star Film Fest kojeg je u tri dana trajanja posjetilo tristotinjak zaljubljenika u film. Premijera drugog izdanja SFF-a održana je u lijepom ambijentu Starog grada, dok su preostala dva dana prepuštena intimnom ambijentu sisačkog Kazališta 21.

Uz pregršt zanimljivih filmova iz cijelog svijeta, 2. Star Film Fest bio je popraćen i s mnoštvom dodatnih sadržaja, poput foto i video radionice, predavanja redatelja Luke Rukavine (“Od teorije do prakse”), predstavljanja hrvatskih filmskih festivala (47. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, Four River Film Festival, 21. Filmska revija mladeži, Brač Film Festival…) u Narodnoj knjižnici i čitaonici Sisak te izložbe Harisa Čalkića (“Fina prašina”) u Galeriji Siscia Obscura.

Na svečanom zatvaranju predstavljeni su i najbolji filmovi najnovijeg izdanja Star Film Festa. Stručni žiri koji su činili Darko Drinovac, Danijel Kušan, Nera Stipičević i Davor Žmegač, iz svake kategorije (dokumentarni, eksperimentalni i igrani) odabrali su po jedno najbolje ostvarenje. U nama najzanimljivoj kategoriji, Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je film “Ljubi bližnjega svoga” (2013., Restart) Darovana Tušeka.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.