PočetnaNajave"Kartoline" i šest hrvatskih autora na virtualnim Filmskim večerima u Močvari

“Kartoline” i šest hrvatskih autora na virtualnim Filmskim večerima u Močvari

-

Filmske večeri u Močvari nastavljaju sa svojom virtualnom odisejom i nude novo online izdanje u nedjelju, 10. svibnja u 20 sati. Na Facebook stranici Večeri bit će održan live streaming razgovora sa šestero domaćih filmskih autora: Igorom Bezinovićem, Hrvoslavom Brkušić, Katerinom Dudom, Ivanom Pipal, Darovanom Tušekom te Antom Zlatkom Stolicom.

Sve njih ujedinjuje projekt “Kartoline” (Studio Pangolin / HRT; 2018.) satkan od ukupno dvanaest petominutnih filmova, svaki od kojih portretira malo mjesto u kojem stanovnici govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a motivirani su, riječima autora, “nekonvencionalnim domoljubljem”. Epizode su posvećene ovim epohalnim zavičajnim toponimima: Momjanu, Gornjoj Stubici, Tounju, Vrboskoj, Ždali, Susku, Prezidu, Bolu, Šušnjevici, Štrigovi, Blatu i Lokvama.

Serijal se lani okitio nagradom Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji namjenski film, a sa svih šestero autorica i autora moderatorica Višnja Vukašinović razgovarat će o dubinskoj namjeni i primjeni njihovog alternativnog domoljublja kao i nostalgiji za krajevima koji su nam sada dostupni tek kao duhovite slike u pokretu.

Događaj možete pratiti na Facebook stranici Filmskih večeri u Močvari.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije