PočetnaVijestiDORF po prvi put u Ozlju

DORF po prvi put u Ozlju

-

Vinkovački festival glazbenog dokumentarnog filma – DORF nastavlja sa svojom ljetnom hrvatskom turnejom. Tako će od 10. do 14. kolovoza stanovnici Ozlja po prvi put moći pogledati filmove s proteklih DORF-ovih izdanja, kao i popratne događaje poput izložbe stripova i ilustracija Dubravka Matakovića i Krešimira Zimonića (EDIT-Comics) te promocije knjige “Srce od zlata (priče ali ne baš za djecu)” autora Miše Hrnjaka (Menart, 2013.).

Ulaz na sve programe koji će se održavati na terasi dvorca u Starom gradu je besplatan, a posjetitelje u filmskom dijelu programa očekuju dokumentarci “Sudar u dvorcu” (2014., Arsen Oremović), “Kad muzičari šokiraju” (2005., Dubravko Jagatić), “Živim u barakama” / “Kust un Bareč” (2013., Željka Kovačević), “The Cinkuši” (2008., Ljiljana Šišmanović), “Punčke” (2013., Filip Meštrović i Marinko Marinkić) i “Izgubljeno dugme” (2015., Renato Tonković, Marijo Vukadin i Robert Bubalo).

Raspored i ostale informacije pogledajte na službenoj stranici DORF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Vlad Petri: “Ovo nije samo film o politici, već i o ljudima, prijateljstvu, ljubavi i povezanosti”

Rumunjski redatelj Vlad Petri na skorašnjem će ZagrebDoxu predstaviti svoj novi film, "Između revolucija" (2023).

Hrvatski projekti i filmovi na East Doc Platformu i Oberhausenu

Hrvatska dokumentaristika bit će zastupljena na dva važna filmska programa/manifestacije: East Doc Platformu te 69. Oberhausenu.

“Dokukino Eter”: Novi studentski program u Dokukinu KIC

U suradnji s Klubom studenata FPZG-a i Radio Studentom, zagrebačko Dokukino KIC pokreće novi filmsko-diskurzivni program "Dokukino Eter".

Nenad Puhovski: “Uvijek smo se trudili na festivalu imati značajan broj hrvatskih filmova”

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski za naš portal najavljuje devetnaesto izdanje najvećeg domaćeg festivala dokumentarnog filma.

“Djeca magle” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "Djeca magle" (2021) autorice Diễm Hà Lệ.

Sveučilišni Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ u riječkom Art-kinu

Od 21. do 23. ožujka Sveučilište u Rijeci u Art-kino donosi Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ.

Damir Markovina: “Mostar je iznimno vitalna beštija”

U svom drugom autorskom filmu - "Dezerteri" - Damir Markovina se prisjeća odrastanja u Mostaru i okolnosti odlaska iz grada.

Melita Vrsaljko: “Pruga Knin-Zadar je krik propuštene prilike i izraz besmislenih politika”

Melita Vrsaljko za naš portal govori o svom filmskom prvijencu "Knin-Zadar" (Dinaridi Film, 2023.).

Bogat popratni program 19. ZagrebDoxa

ZagrebDox i ove godine nudi bogat popratni programski sadržaj, koji se sastoji od "masterclassova", panela, posebnih programa itd.

“AHA!”: Nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija na HTV-u

Na Prvom programu HTV-a, 27. ožujka u 20.15 sati, s emitiranjem kreće nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija "AHA!" Tamare Babun i Une Radić.