Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Amy”

Od 1. kolovoza Opatija će postati međunarodnim središtem glazbenog dokumentarnog filma. Tada, naime, započinje 6. Solo Positivo Film Festivalrebrandirani Stara Paklenica Film Festival – u sklopu kojega će filmska publika uživati u jedanaest cjelovečernjih i deset kratih glazbenih dokumentaraca (popis filmova).

Među njima se se nalazi i dokumentarni film “Amy” (2015), biografska priča o glazbenici Amy Winehouse redatelja Asifa Kapadije. Spomenuti je dokumentarac prošlog vikenda, barem što se nefikcijskih naslova tiče, ostvario najbolje kino otvaranje u Velikoj Britaniji u povijesti. U prva tri dana pokupio je više od 519 tisuća funti na tamošnjem box-officeu i tako postao komercijalno najuspješnijim britanskim dokumentarcem svih vremena.

6. SPFF već smo najavili na našem portalu, a od ostalih informacija zasad vrijedi napomenuti i projekcijske lokacije: ljetnu opatijsku pozornicu s jednim od najvećih screening wallova u Europi te dva kina uz samo more, ono u Villi Angiolini te paviljonu Šporer. Ovogodišnji pak žiri sačinjava redateljski trojac Ivan Gergolet (Italija) – Antonio Nuić (Hrvatska) – Uli Schueppel (Njemačka).

Solo Positivo Film Festival je uvršten u program “Randez-Vous: Festival of France in Croatia 2015” koji je pokrenulo Ministarstvo kulture Francuske te veleposlanstvo Francuske u Hrvatskoj. Publiku tako očekuje i iznimno zanimljiiv program filmova francuske produkcije.

Paket ulaznica za festival može se najpovoljinije kupiti na stranici mojekarte.hr te na prodajnim mjestima SPFF-a u samoj Opatiji i u Rijeci, i to po cijenama od 270 i 220 kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here