Početna Najave I britanski doku-'blockbuster' na 6. Solo Positivo Film Festivalu

I britanski doku-‘blockbuster’ na 6. Solo Positivo Film Festivalu

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Amy”

Od 1. kolovoza Opatija će postati međunarodnim središtem glazbenog dokumentarnog filma. Tada, naime, započinje 6. Solo Positivo Film Festivalrebrandirani Stara Paklenica Film Festival – u sklopu kojega će filmska publika uživati u jedanaest cjelovečernjih i deset kratih glazbenih dokumentaraca (popis filmova).

Među njima se se nalazi i dokumentarni film “Amy” (2015), biografska priča o glazbenici Amy Winehouse redatelja Asifa Kapadije. Spomenuti je dokumentarac prošlog vikenda, barem što se nefikcijskih naslova tiče, ostvario najbolje kino otvaranje u Velikoj Britaniji u povijesti. U prva tri dana pokupio je više od 519 tisuća funti na tamošnjem box-officeu i tako postao komercijalno najuspješnijim britanskim dokumentarcem svih vremena.

6. SPFF već smo najavili na našem portalu, a od ostalih informacija zasad vrijedi napomenuti i projekcijske lokacije: ljetnu opatijsku pozornicu s jednim od najvećih screening wallova u Europi te dva kina uz samo more, ono u Villi Angiolini te paviljonu Šporer. Ovogodišnji pak žiri sačinjava redateljski trojac Ivan Gergolet (Italija) – Antonio Nuić (Hrvatska) – Uli Schueppel (Njemačka).

Solo Positivo Film Festival je uvršten u program “Randez-Vous: Festival of France in Croatia 2015” koji je pokrenulo Ministarstvo kulture Francuske te veleposlanstvo Francuske u Hrvatskoj. Publiku tako očekuje i iznimno zanimljiiv program filmova francuske produkcije.

Paket ulaznica za festival može se najpovoljinije kupiti na stranici mojekarte.hr te na prodajnim mjestima SPFF-a u samoj Opatiji i u Rijeci, i to po cijenama od 270 i 220 kuna.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.