PočetnaNajaveU Opatiji najavljen program Solo Positivo Film Festivala

U Opatiji najavljen program Solo Positivo Film Festivala

|

Naslovna fotografija: Ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš i direktor SPFF a Admir Ćulumarević / Foto: SPFF

Deset cjelovečernjih i isto toliko kratkih glazbenih dokumentaraca sačinjavat će ovogodišnji službeni program Solo Positivo Film Festivala koji će se održati od 1. do 6. kolovoza u Opatiji, nakon što se festival nakon pet godina iz Paklenice preselio u Istru.

Sinoćnje predstavljanje programa okupilo je brojne filmaše i glazbenike, dok je prisutne goste na samom početku pozdravio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić. Izbornik 6. Solo Positivo Film Festivala, redatelj Zoran Pezo, kazao je kako su na SPFF pristigli filmovia sa svih pet kontinenata te najavio kako će festival otvoriti prošlogodišnji dobitnik Oscara, film “Lady in Number Six: Music Saved My Life”. U Opatiju također stižu i autor filma, Malcolm Clarke te producent Frederic Bohbot.

Među odabranim filmovima, kako je naglasio Pezo, nalaze se i naslovi poput dokumentarca “Orion: The Man Who Would Be the King” (2015) redateljice Jeanie Finley, koji je svoju premijeru imao na Tribeci, film srpskog redatelja Ognjena Glavonića, “Živan pravi pank festival” (2014), odnosno “The Possibilities Are Endless” (2014) Jamesa Halla i Edwarda Lovelacea.

Član žirija, hrvatski redatelj Antonio Nuić, posebno se osvrnuo na dio programa koji će u sklopu festivala prikazati filmaši iz Bosne i Hercegovine, ovogodišnje zemlje partnera. Izbornik tog programa je bosanskohercegovački redatelj Pjer Žalica, čiji će film o Plavom orkestru, “Orkestar” (2012), također nastupiti u glavnom programu.

Direktor festivala Admir Ćulumarević najavio je da će Plavi orekstar nastupati uživo za festivalsku publiku, i to nakon projekcije Žaličina filma, 3. kolovoza. Glazbeno otvaranje festivala pripalo je Soul fingersima, dok će SPFF zatvoriti bend Ljetno kino.

Detaljnije informacije o cijeni ulaznica i kompletnom programu proučite na službenim stranicama SPFF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.