Naslovna fotografija: Ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš i direktor SPFF a Admir Ćulumarević / Foto: SPFF

Deset cjelovečernjih i isto toliko kratkih glazbenih dokumentaraca sačinjavat će ovogodišnji službeni program Solo Positivo Film Festivala koji će se održati od 1. do 6. kolovoza u Opatiji, nakon što se festival nakon pet godina iz Paklenice preselio u Istru.

Sinoćnje predstavljanje programa okupilo je brojne filmaše i glazbenike, dok je prisutne goste na samom početku pozdravio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić. Izbornik 6. Solo Positivo Film Festivala, redatelj Zoran Pezo, kazao je kako su na SPFF pristigli filmovia sa svih pet kontinenata te najavio kako će festival otvoriti prošlogodišnji dobitnik Oscara, film “Lady in Number Six: Music Saved My Life”. U Opatiju također stižu i autor filma, Malcolm Clarke te producent Frederic Bohbot.

Među odabranim filmovima, kako je naglasio Pezo, nalaze se i naslovi poput dokumentarca “Orion: The Man Who Would Be the King” (2015) redateljice Jeanie Finley, koji je svoju premijeru imao na Tribeci, film srpskog redatelja Ognjena Glavonića, “Živan pravi pank festival” (2014), odnosno “The Possibilities Are Endless” (2014) Jamesa Halla i Edwarda Lovelacea.

Član žirija, hrvatski redatelj Antonio Nuić, posebno se osvrnuo na dio programa koji će u sklopu festivala prikazati filmaši iz Bosne i Hercegovine, ovogodišnje zemlje partnera. Izbornik tog programa je bosanskohercegovački redatelj Pjer Žalica, čiji će film o Plavom orkestru, “Orkestar” (2012), također nastupiti u glavnom programu.

Direktor festivala Admir Ćulumarević najavio je da će Plavi orekstar nastupati uživo za festivalsku publiku, i to nakon projekcije Žaličina filma, 3. kolovoza. Glazbeno otvaranje festivala pripalo je Soul fingersima, dok će SPFF zatvoriti bend Ljetno kino.

Detaljnije informacije o cijeni ulaznica i kompletnom programu proučite na službenim stranicama SPFF-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here