Početna Najave U Opatiji najavljen program Solo Positivo Film Festivala

U Opatiji najavljen program Solo Positivo Film Festivala

-

Naslovna fotografija: Ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš i direktor SPFF a Admir Ćulumarević / Foto: SPFF

Deset cjelovečernjih i isto toliko kratkih glazbenih dokumentaraca sačinjavat će ovogodišnji službeni program Solo Positivo Film Festivala koji će se održati od 1. do 6. kolovoza u Opatiji, nakon što se festival nakon pet godina iz Paklenice preselio u Istru.

Sinoćnje predstavljanje programa okupilo je brojne filmaše i glazbenike, dok je prisutne goste na samom početku pozdravio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić. Izbornik 6. Solo Positivo Film Festivala, redatelj Zoran Pezo, kazao je kako su na SPFF pristigli filmovia sa svih pet kontinenata te najavio kako će festival otvoriti prošlogodišnji dobitnik Oscara, film “Lady in Number Six: Music Saved My Life”. U Opatiju također stižu i autor filma, Malcolm Clarke te producent Frederic Bohbot.

Među odabranim filmovima, kako je naglasio Pezo, nalaze se i naslovi poput dokumentarca “Orion: The Man Who Would Be the King” (2015) redateljice Jeanie Finley, koji je svoju premijeru imao na Tribeci, film srpskog redatelja Ognjena Glavonića, “Živan pravi pank festival” (2014), odnosno “The Possibilities Are Endless” (2014) Jamesa Halla i Edwarda Lovelacea.

Član žirija, hrvatski redatelj Antonio Nuić, posebno se osvrnuo na dio programa koji će u sklopu festivala prikazati filmaši iz Bosne i Hercegovine, ovogodišnje zemlje partnera. Izbornik tog programa je bosanskohercegovački redatelj Pjer Žalica, čiji će film o Plavom orkestru, “Orkestar” (2012), također nastupiti u glavnom programu.

Direktor festivala Admir Ćulumarević najavio je da će Plavi orekstar nastupati uživo za festivalsku publiku, i to nakon projekcije Žaličina filma, 3. kolovoza. Glazbeno otvaranje festivala pripalo je Soul fingersima, dok će SPFF zatvoriti bend Ljetno kino.

Detaljnije informacije o cijeni ulaznica i kompletnom programu proučite na službenim stranicama SPFF-a.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Dodijeljeni 72. Kreativni Emmyji i 41. Emmyji za najbolje vijesti i dokumentarne filmove

Doznali smo pobjednike 72. Kreativnih Emmyja i 41. Emmyja za najbolje vijesti i dokumentarne filmove.

U utorak počinje 4. Arteria – tjedan filma o umjetnicima

Ovog utorka u Zagrebu počinje četvrta Arteria - tjedan filma o umjetnicima u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC).

“Inconvenient Indian” do glavne doku-nagrade 45. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Prije nekoliko dana dodjelom nagrada i priznanja završio je 45. Međunarodni filmski festival u Torontu (10. - 19.9.).

U petak se ponovno otvaraju vrata Dokukina KIC

U petak, 25. rujna ponovno se otvaraju vrata Dokukina KIC, jedinstvenog kina specijaliziranog za dokumentarce u centru Zagreba.

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.