PočetnaVijestiArt-kino Croatia novu sezonu otvara s "Autofocusom" Borisa Poljaka

Art-kino Croatia novu sezonu otvara s “Autofocusom” Borisa Poljaka

-

U petak, 19. rujna s početkom u 20 sati, svečano će se otvoriti sedma programska sezona riječkog Art-kina Croatia. Otvorenje nove sezone donosi riječku premijeru višestruko nagrađenog dokumentarnog filma “Autofocus” (2013) Borisa Poljaka te igrani film “Kutija” (2013) redatelja Nebojše Slijepčevića, nama najpoznatijem po hitu “Gangster te voli” (2013).

Jesen donosi i premijere riječkih dokumentarnih filmova među kojima je i “Moja Europa” (2014) Bernardina Modrića koja govori o jednoj od tisuća Hrvatica koje u Italiji rade kao njegovateljice bolesnih i nemoćnih Talijana i Talijanki. Modrić je također ove godine na 12. Liburnia Film Festivalu gostovao sa svojim filmom o stripašu Borivoju Dovnikoviću-Bordi“Bordo – vječna stripovska mladost” (2013).

Od dokumentarnih naslova na programu Art-kina do kraja godine očekuju nas još dva filma: “Simke” (2014), dokumentarac Ane Mušnjak o smrti dobrog duha Rijeke, Vitomira Jovičića, te “Plenumovi” (2014) u režiji Ane Jurčić, Marte Batinić i Sanje Kapidžić, koji s odmakom govori o hrvatskim studentskim prosvjedima iz 2009. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije