Nakon 12. Liburnia Film Festivala koji je u subotu 30. kolovoza završio u lučici u Ičićima, publika s ovog područja ponovno će imati priliku gledati najbolje hrvatske dokumentarce iz 2013. i 2014., i to samo tjedan dana nakon festivala.

U sklopu programa Liburnia uplovljava kojim se nastoji dovesti dio programa LFF-a i u ostale dijelove zemlje te pridonijeti izgradnji publike za hrvatski dokumentarac, u Hostelu Link u Lovranu u subotu 6. rujna bit će prikazani neki od najboljih filmova s ovogodišnjeg festivala.

Bit će to “Potrošeni” (2014., Montažstroj) redatelja Boruta Šeparovića koji je dobio Nagradu žirija za najbolji film, zatim “4. majmun” (2013., Fade In / HRT) Hrvoja MabićaNajbolji film po izboru publike, te “Mula, skupina korijenja svezanih zajedno” (2014., Akademija likovih umjetnosti) Sabine Mikelić, koji je osvojio titulu Najboljeg regionalnog filma.

Projekcije u Linku počinju u 20:30 sati u holu hostela, a ulaz se ne naplaćuje.

S programom Liburnia uplovljava započelo se u srpnju i kolovozu ove godine kad su u Silbi prikazani najbolji filmovi s lanjskog festivala. Nakon Lovrana na redu su i Rijeka, Zagreb, Split, Labin i Duga Resa.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here