PočetnaVijestiDokukino: Gastarbajteri i berlinski noćni život u filmu "Dragan Wende-West Berlin"

Dokukino: Gastarbajteri i berlinski noćni život u filmu “Dragan Wende-West Berlin”

-

Ovaj petak, 14.2 u 21 sat, u Dokukinu možete pogledati priču o Draganu Wendeu, jednom od centralnih ličnosti berlinskog noćnog gastarbajterskog života. Priču o njegovom uzbudljivom životu zabilježio je nećak Vuk četrdeset godina kasnije u dokumentarnom filmu ”Dragan Wende-West Berlin” (2013) u režiji Dragana von Petrovića i Lene Muller.

Radnja “Dragana” vrti oko mladog snimatelja Vuka iz Beograda, koji kreće na put kojim je prošao njegov ujak Dragan Wende, radnički kralj hedonističke disko-scene Zapadnog Berlina sedamdesetih godina.

Kao Jugoslaven imao je koristi od Berlinskog zida švercajući robu iz zapadnog u istočni dio grada koristeći se tada vrlo popularnim crvenim putovnicama.  Danas je ostarjeli vratar u javnoj kući koji živi od socijalne pomoći i žudi za Zidom.

Nakon prikazivanja filma, publika će imati priliku razgovarati s redateljem dokumentarca, Draganom von Petrovićem.

Nagrade i Festivali:

FEST NEW DIRECTORS, NEW FILMS, SAD- nagrada publike/ MEXICO FILM FESTIVAL – Golden Palm nagrada/ TRIESTE FF, Italija – Alpe Adria Cinema nagrada/  ACHTUNG BERLIN, Njemačka- nagrada za novi dokumentarac / FILMAKI FESTIVAL MAX OPHULS PRESI- Max Ophüls Award/ selekcija HOTDOCS / DOKLEIPZIG

Film možete pogledati na programu Dokukina, Jurišićeva 6 i u srijeda 26.2. u 19:00h / četvtak 27.2. u 21:00h / petak 28.2. u 19:00h.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije